"Het is eerder een alliantie dan een zuivere verkoop", zegt Peter Grijpdonck, ceo van Vente-exclusive.com. "De bestaande aandeelhouders en het huidig management blijven aan boord om de site te leiden."

De alliantie komt er omdat Vente-Privee graag sterker wil staan in de Benelux en zo in één klap de grootste speler voor privéverkoop onder zich heeft. Vente-exclusive.com kan met de deal dan weer makkelijker op Europees vlak merken en partners aanspreken. "Zij zijn veruit de grootste in Europa, wij in de Benelux, dus we combineren die sterktes om zowel Europees als lokaal in de Benelux sterker te staan", aldus Grijpdonck.

Vente-Exclusive.com begon in 2007. Vandaag telt het bedrijf 150 medewerkers doorheen de Benelux en haalt het bedrijf ongeveer 90 miljoen euro omzet uit vier miljoen leden. Vente-Privee haalt momenteel een miljard euro omzet per jaar.

"Het is eerder een alliantie dan een zuivere verkoop", zegt Peter Grijpdonck, ceo van Vente-exclusive.com. "De bestaande aandeelhouders en het huidig management blijven aan boord om de site te leiden."De alliantie komt er omdat Vente-Privee graag sterker wil staan in de Benelux en zo in één klap de grootste speler voor privéverkoop onder zich heeft. Vente-exclusive.com kan met de deal dan weer makkelijker op Europees vlak merken en partners aanspreken. "Zij zijn veruit de grootste in Europa, wij in de Benelux, dus we combineren die sterktes om zowel Europees als lokaal in de Benelux sterker te staan", aldus Grijpdonck.Vente-Exclusive.com begon in 2007. Vandaag telt het bedrijf 150 medewerkers doorheen de Benelux en haalt het bedrijf ongeveer 90 miljoen euro omzet uit vier miljoen leden. Vente-Privee haalt momenteel een miljard euro omzet per jaar.