De politie heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van ongeveer 25 diefstallen van Cisco-switches uit de kasten voor de verkeerssignalisatie op de E313.

De twee konden eind vorige week bij hen thuis worden opgepakt. Dat meldt het parket van Turnhout. Het gaat om een 22-jarige man uit Leuven en een 34-jarige man uit Schoten.

De meeste diefstallen gebeurden de voorbije weken op de E313 tussen Geel en Ranst. De diefstallen waren zorgwekkend omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de signalisatie op de E313 niet naar behoren werkt. Zo kan de verkeersveiligheid in gevaar komen.

Een groot deel van de buit is terecht en die toestellen zullen in de komende weken opnieuw geïnstalleerd worden. De schadeclaim zal volgens het parket veel hoger zijn dan de aankoopwaarde van de schakeldozen op zich (zo'n 1000 à 1200 euro), omdat de kosten voor de installatie van de it-apparatuur per switchbox ongeveer 150.000 euro bedragen.

De verdachten stalen blijkbaar niet uit winstbejag, maar omwille van hun hobby als computertechnicus. Het duo liep volgens het parket tegen de lamp na enkele goede tips van mensen die het [opsporingsbericht] eerder vorige week hadden gezien.

De twee mannen verschenen vrijdag voor de onderzoeksrechter. Ze mochten vrij vertrekken omdat ze goed meewerken aan het onderzoek, waardoor hun aanhouding dan ook niet nodig is. Als het onderzoek is afgerond verschijnen ze voor de raadkamer, die moet beslissen over een eventuele vervolging. Er hangt hen een boete van ongeveer 375.000 euro boven het hoofd.

Bron: Belga

De politie heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van ongeveer 25 diefstallen van Cisco-switches uit de kasten voor de verkeerssignalisatie op de E313. De twee konden eind vorige week bij hen thuis worden opgepakt. Dat meldt het parket van Turnhout. Het gaat om een 22-jarige man uit Leuven en een 34-jarige man uit Schoten. De meeste diefstallen gebeurden de voorbije weken op de E313 tussen Geel en Ranst. De diefstallen waren zorgwekkend omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de signalisatie op de E313 niet naar behoren werkt. Zo kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Een groot deel van de buit is terecht en die toestellen zullen in de komende weken opnieuw geïnstalleerd worden. De schadeclaim zal volgens het parket veel hoger zijn dan de aankoopwaarde van de schakeldozen op zich (zo'n 1000 à 1200 euro), omdat de kosten voor de installatie van de it-apparatuur per switchbox ongeveer 150.000 euro bedragen. De verdachten stalen blijkbaar niet uit winstbejag, maar omwille van hun hobby als computertechnicus. Het duo liep volgens het parket tegen de lamp na enkele goede tips van mensen die het [opsporingsbericht] eerder vorige week hadden gezien. De twee mannen verschenen vrijdag voor de onderzoeksrechter. Ze mochten vrij vertrekken omdat ze goed meewerken aan het onderzoek, waardoor hun aanhouding dan ook niet nodig is. Als het onderzoek is afgerond verschijnen ze voor de raadkamer, die moet beslissen over een eventuele vervolging. Er hangt hen een boete van ongeveer 375.000 euro boven het hoofd. Bron: Belga