Ebay moest deze week schoorvoetend toegeven dat een hacker erin geslaagd was om klantgegevens te bemachtigen én te verwijderen. Voor zijn inbraak maakte 'Vladuz' gebruik van een stukje oude admin-software die eBay vergeten te verwijderen was na implementatie van nieuwe beheerssoftware.

Ebay reageerde snel, verwijderde de oude software, herstelde de accountgegevens van de nietsvermoedende slachtoffers en haastte zich om mee te delen dat er extra veiligheidsmaatregelen zouden genomen worden. Misschien in het vervolg gewoon niet vergeten om oude software meteen te verwijderen?

Ebay moest deze week schoorvoetend toegeven dat een hacker erin geslaagd was om klantgegevens te bemachtigen én te verwijderen. Voor zijn inbraak maakte 'Vladuz' gebruik van een stukje oude admin-software die eBay vergeten te verwijderen was na implementatie van nieuwe beheerssoftware. Ebay reageerde snel, verwijderde de oude software, herstelde de accountgegevens van de nietsvermoedende slachtoffers en haastte zich om mee te delen dat er extra veiligheidsmaatregelen zouden genomen worden. Misschien in het vervolg gewoon niet vergeten om oude software meteen te verwijderen?