Viv is onder meer het werk van Dag Kittlauw, medeoprichter en CEO van Siri, het bedrijf dat later werd overgenomen door Apple omwille van de gelijknamige spraakassistent. Tijdens TechCrunch Disrupt NY demonstreerde hij hoe de intelligente spraakrobot werkt.

Kittlauw doet dat met complexe vragen zoals 'zal het warmer zijn dan 70°F na 17 uur overmorgen aan de Golden Gate?' en het antwoord komt bijna meteen. Waar spraakassistenten als Siri, Cortana of Amazon's Alexa vandaag al goed overweg kunnen met algemene verzoeken, werkt Viv in elke richting.

Het bijzondere is daarbij dat Viv continu bijleert en daarbij zijn eigen programma's verder uitschrijft. "Dit is software die zichzelf schrijft", klinkt het tijdens de presentatie. "Elke AI heeft een program manager die bijvoorbeeld focust om filmkennis, maar dat schaalt niet. Dit is een dynamisch programma dat zichzelf schrijft in milliseconden."

De bedoeling is dat Viv op verschillende platformen kan werken, al is de technologie vandaag nog niet klaar voor het grote publiek. Wel hoopt Kittlauw wel dat andere ontwikkelaars op termijn met de intelligente spraakrobot aan de slag gaan voor nieuwe toepassingen.

Viv is onder meer het werk van Dag Kittlauw, medeoprichter en CEO van Siri, het bedrijf dat later werd overgenomen door Apple omwille van de gelijknamige spraakassistent. Tijdens TechCrunch Disrupt NY demonstreerde hij hoe de intelligente spraakrobot werkt.Kittlauw doet dat met complexe vragen zoals 'zal het warmer zijn dan 70°F na 17 uur overmorgen aan de Golden Gate?' en het antwoord komt bijna meteen. Waar spraakassistenten als Siri, Cortana of Amazon's Alexa vandaag al goed overweg kunnen met algemene verzoeken, werkt Viv in elke richting.Het bijzondere is daarbij dat Viv continu bijleert en daarbij zijn eigen programma's verder uitschrijft. "Dit is software die zichzelf schrijft", klinkt het tijdens de presentatie. "Elke AI heeft een program manager die bijvoorbeeld focust om filmkennis, maar dat schaalt niet. Dit is een dynamisch programma dat zichzelf schrijft in milliseconden."De bedoeling is dat Viv op verschillende platformen kan werken, al is de technologie vandaag nog niet klaar voor het grote publiek. Wel hoopt Kittlauw wel dat andere ontwikkelaars op termijn met de intelligente spraakrobot aan de slag gaan voor nieuwe toepassingen.