De Europese Commissie heeft de nieuwe regels dinsdag aangenomen. De contractsamenvatting van een tot drie pagina's moet er in de hele Europese Unie hetzelfde uitzien. Er moet bijvoorbeeld instaan wat voor diensten er worden aangeboden, tegen welke prijs en voor hoelang. Ook de internetsnelheid moet worden vermeld, evenals de termijn voor vernieuwing of beëindiging van een overeenkomst.

Met de talrijke serviceproviders in de EU kan het vaak lastig zijn voor consumenten om een keuze te maken voor een aanbieder die het beste bij hen past, verklaart EU-commissaris Thierry Breton (Interne Markt) de maatregel. De nieuwe regels gaan in op 21 december 2020.

De Europese Commissie heeft de nieuwe regels dinsdag aangenomen. De contractsamenvatting van een tot drie pagina's moet er in de hele Europese Unie hetzelfde uitzien. Er moet bijvoorbeeld instaan wat voor diensten er worden aangeboden, tegen welke prijs en voor hoelang. Ook de internetsnelheid moet worden vermeld, evenals de termijn voor vernieuwing of beëindiging van een overeenkomst.Met de talrijke serviceproviders in de EU kan het vaak lastig zijn voor consumenten om een keuze te maken voor een aanbieder die het beste bij hen past, verklaart EU-commissaris Thierry Breton (Interne Markt) de maatregel. De nieuwe regels gaan in op 21 december 2020.