Het Amerikaanse telecomconcern Verizon Communications wil de komende maanden nog eens 8000 banen schrappen. Dat na zwakkere kwartaalresultaten.

Verizon zette vorig jaar al eens 8000 werknemers op straat. Nu zullen er dus nog eens zoveel moeten vertrekken. De nettowinst van het bedrijf zakte in het tweede kwartaal immers tot 3,16 miljard dollar, 7,2 procent lager dan vorig jaar. De omzet steeg ruim 11 procent tot 26,9 miljard dollar, vooral dankzij de overname van Alltel. Zonder de overname groeide de omzet met 1,9 procent.

Verizon is sinds die overname de grootste gsm-speler in de VS. Tot einde juni steeg het aantal mobiele klanten met bijna een derde tot 87,7 miljoen. In de afdeling vaste telefonie is de crisis beter voelbaar. Vooral bedrijfsklanten bespaarden sterk op telefoonlijnen, veelal door het vertrek van veel werknemers ten gevolge van de crisis.

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon Communications wil de komende maanden nog eens 8000 banen schrappen. Dat na zwakkere kwartaalresultaten. Verizon zette vorig jaar al eens 8000 werknemers op straat. Nu zullen er dus nog eens zoveel moeten vertrekken. De nettowinst van het bedrijf zakte in het tweede kwartaal immers tot 3,16 miljard dollar, 7,2 procent lager dan vorig jaar. De omzet steeg ruim 11 procent tot 26,9 miljard dollar, vooral dankzij de overname van Alltel. Zonder de overname groeide de omzet met 1,9 procent. Verizon is sinds die overname de grootste gsm-speler in de VS. Tot einde juni steeg het aantal mobiele klanten met bijna een derde tot 87,7 miljoen. In de afdeling vaste telefonie is de crisis beter voelbaar. Vooral bedrijfsklanten bespaarden sterk op telefoonlijnen, veelal door het vertrek van veel werknemers ten gevolge van de crisis.