Het merendeel van de it-managers vindt de invloed van de it op de prestaties van een bedrijf niet zo groot, zo blijkt uit een bevraging van Juniper Networks. Onterecht, concludeert de netwerkspecialist.

Juniper Networks bevroeg vorig jaar 300 it-managers en cio's in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De uitval van het netwerk is volgens 44 procent van de bevraagden het meest schadelijk voor de business, securitygaten halen 23 procent. Bij 1 op 4 bedrijven werd trouwens lagere performantie van het netwerk getolereerd "omdat de huidige infrastructuur, ondersteuning en financiering ons onvoldoende helpen om de situatie te verbeteren".

59 procent van de cio's geeft de invloed van een sterke it-strategie op het commercieel succes van een bedrijf slechts een 7 of lager op een schaal van 1 tot 10. En dat bevalt Juniper duidelijk niet: "Het is juist in economisch zwaardere tijden verstandig om te investeren in it die bijdraagt aan commercieel succes", aldus het bedrijf in een persbericht. "Worden de juiste investeringen gedaan, dan stijgen de productiviteit en klanttevredenheid."

"Verstandige investeringen nu zorgen ervoor dat bedrijven in economisch betere tijden sneller kunnen groeien", vindt Andy Buss, analist bij Canalys. "De afgelopen maanden hebben we gezien dat verscheidene bedrijven in de Benelux besloten hebben om door te gaan met hun it-investeringen om de operationele kosten te verlagen", aldus nog Luc Vervoort, Director Enterprise Benelux bij Juniper Networks.

Het merendeel van de it-managers vindt de invloed van de it op de prestaties van een bedrijf niet zo groot, zo blijkt uit een bevraging van Juniper Networks. Onterecht, concludeert de netwerkspecialist. Juniper Networks bevroeg vorig jaar 300 it-managers en cio's in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De uitval van het netwerk is volgens 44 procent van de bevraagden het meest schadelijk voor de business, securitygaten halen 23 procent. Bij 1 op 4 bedrijven werd trouwens lagere performantie van het netwerk getolereerd "omdat de huidige infrastructuur, ondersteuning en financiering ons onvoldoende helpen om de situatie te verbeteren". 59 procent van de cio's geeft de invloed van een sterke it-strategie op het commercieel succes van een bedrijf slechts een 7 of lager op een schaal van 1 tot 10. En dat bevalt Juniper duidelijk niet: "Het is juist in economisch zwaardere tijden verstandig om te investeren in it die bijdraagt aan commercieel succes", aldus het bedrijf in een persbericht. "Worden de juiste investeringen gedaan, dan stijgen de productiviteit en klanttevredenheid." "Verstandige investeringen nu zorgen ervoor dat bedrijven in economisch betere tijden sneller kunnen groeien", vindt Andy Buss, analist bij Canalys. "De afgelopen maanden hebben we gezien dat verscheidene bedrijven in de Benelux besloten hebben om door te gaan met hun it-investeringen om de operationele kosten te verlagen", aldus nog Luc Vervoort, Director Enterprise Benelux bij Juniper Networks.