Volgens Bronnen van Reuters wordt vrijdag beslist om de chipafdeling af te splitsen en 20 procent ervan te verkopen voor zo'n 200 miljard yen (1,64 miljard euro). Ook van andere afdelingen wordt bekeken of een verkoop interessant kan zijn.

Met de gedeeltelijke verkoop wil de Japanse technologiereus zijn kassa spijzen na de overname van het Amerikaanse nucleaire bedrijf CB&I Stone & Webster. Dat bedrijf zou achteraf gezien een pak minder waard zijn geweest. Bronnen van Reuters spreken van een misgelopen waarde van 500 tot 700 miljard Yen (4 tot 5,7 miljard euro).

Die miskoop en de verwachte afschrijving erop deed de aandelenkoers van Toshiba een stevige duik nemen rond de eindejaarsperiode. Met de verkoop wil het de verliezen nu beperken om zo aandeelhouders alsnog tevreden te houden.

Volgens Bronnen van Reuters wordt vrijdag beslist om de chipafdeling af te splitsen en 20 procent ervan te verkopen voor zo'n 200 miljard yen (1,64 miljard euro). Ook van andere afdelingen wordt bekeken of een verkoop interessant kan zijn.Met de gedeeltelijke verkoop wil de Japanse technologiereus zijn kassa spijzen na de overname van het Amerikaanse nucleaire bedrijf CB&I Stone & Webster. Dat bedrijf zou achteraf gezien een pak minder waard zijn geweest. Bronnen van Reuters spreken van een misgelopen waarde van 500 tot 700 miljard Yen (4 tot 5,7 miljard euro).Die miskoop en de verwachte afschrijving erop deed de aandelenkoers van Toshiba een stevige duik nemen rond de eindejaarsperiode. Met de verkoop wil het de verliezen nu beperken om zo aandeelhouders alsnog tevreden te houden.