Het Amerikaanse CoWare, dat software voor chipontwerp bouwt, wordt verkocht aan Synopsys. Dat levert de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv 6 miljoen euro op.

CoWare, dat esl-design (electronic system level) software en diensten levert, ontstond eigenlijk in 1996 in de schoot van het Leuvense onderzoekscentrum Imec. Het bedrijf, met hoofdkwartier in de VS, maar ook een r&d-vestiging in Leuven, heeft belangrijke klanten zoals NXP, IBM, STMicroelectronics, Yamaha, Fujitsu of Toshiba.

CoWare haalde sinds 1997 in 6 kapitaalrondes 85 miljoen dollar op. Telkens investeerde Gimv mee in het bedrijf. [Drie jaar geleden nog] pompte de Vlaamse investeringsmaatschappij zo'n 2 miljoen euro CoWare, als onderdeel van een grotere kapitaalronde.

Nu wordt CoWare opgeslorpt door Synopsys, een overname waarvan geen financiële details zijn bekendgemaakt, behalve dat ze de Gimv 6 miljoen euro oplevert.

Het Amerikaanse CoWare, dat software voor chipontwerp bouwt, wordt verkocht aan Synopsys. Dat levert de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv 6 miljoen euro op. CoWare, dat esl-design (electronic system level) software en diensten levert, ontstond eigenlijk in 1996 in de schoot van het Leuvense onderzoekscentrum Imec. Het bedrijf, met hoofdkwartier in de VS, maar ook een r&d-vestiging in Leuven, heeft belangrijke klanten zoals NXP, IBM, STMicroelectronics, Yamaha, Fujitsu of Toshiba. CoWare haalde sinds 1997 in 6 kapitaalrondes 85 miljoen dollar op. Telkens investeerde Gimv mee in het bedrijf. [Drie jaar geleden nog] pompte de Vlaamse investeringsmaatschappij zo'n 2 miljoen euro CoWare, als onderdeel van een grotere kapitaalronde. Nu wordt CoWare opgeslorpt door Synopsys, een overname waarvan geen financiële details zijn bekendgemaakt, behalve dat ze de Gimv 6 miljoen euro oplevert.