Nokia heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geboekt van 969 miljoen euro. Daarmee komt het verlies van de Finse gsm-fabricant in 2012 tot nu toe uit op zo'n 3,3 miljard euro. Dat maakte Nokia donderdag bekend. Het kwartaalverlies van bijna 1 miljard euro viel wel iets lager uit dan analisten hadden verwacht.

Nokia moest een grote tegenslag incasseren, omdat de verkoopvolumes van het Lumia-model terugliepen tot 2,9 miljoen stuks, van 4 miljoen in het tweede kwartaal. Analisten hadden gerekend op een verkoop van 3,7 miljoen Lumia-telefoons. Met de Lumia wil Nokia de concurrentie aangaan met andere smartphones, zoals de iPhone van Apple en de Galaxy van Samsung. Volgende maand ligt een nieuw Lumia-model in de winkels dat gebruikmaakt van de nieuwste Microsoft-software.

In totaal verkocht Nokia 77 miljoen telefoons in het afgelopen kwartaal. Dat is meer dan waar analisten op hadden gerekend.

Bron: Belga


Nokia heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geboekt van 969 miljoen euro. Daarmee komt het verlies van de Finse gsm-fabricant in 2012 tot nu toe uit op zo'n 3,3 miljard euro. Dat maakte Nokia donderdag bekend. Het kwartaalverlies van bijna 1 miljard euro viel wel iets lager uit dan analisten hadden verwacht. Nokia moest een grote tegenslag incasseren, omdat de verkoopvolumes van het Lumia-model terugliepen tot 2,9 miljoen stuks, van 4 miljoen in het tweede kwartaal. Analisten hadden gerekend op een verkoop van 3,7 miljoen Lumia-telefoons. Met de Lumia wil Nokia de concurrentie aangaan met andere smartphones, zoals de iPhone van Apple en de Galaxy van Samsung. Volgende maand ligt een nieuw Lumia-model in de winkels dat gebruikmaakt van de nieuwste Microsoft-software. In totaal verkocht Nokia 77 miljoen telefoons in het afgelopen kwartaal. Dat is meer dan waar analisten op hadden gerekend. Bron: Belga