Het cijfer kan nog veranderen. Veel zal afhangen hoe snel Foxconn - dat is de Taiwanese toeleverancier van Apple die de fabriek uitbaat - de arbeiders weer aan het werk krijgt.

In de fabriek was er de voorbije week onrust uit onvrede over lockdowns, onbetaalde lonen en de angst voor de verspreiding van het coronavirus. De productievertraging dreigt nog op te lopen indien de lokale lockdown ook de volgende weken blijft duren.

In de fabriek wordt de overgrote meerderheid van de iPhone 14 Pro en Pro Max gemaakt, twee hele populaire modellen van Apple. Het tekort zou naar verwachting volgend jaar kunnen worden goedgemaakt.

Het cijfer kan nog veranderen. Veel zal afhangen hoe snel Foxconn - dat is de Taiwanese toeleverancier van Apple die de fabriek uitbaat - de arbeiders weer aan het werk krijgt.In de fabriek was er de voorbije week onrust uit onvrede over lockdowns, onbetaalde lonen en de angst voor de verspreiding van het coronavirus. De productievertraging dreigt nog op te lopen indien de lokale lockdown ook de volgende weken blijft duren.In de fabriek wordt de overgrote meerderheid van de iPhone 14 Pro en Pro Max gemaakt, twee hele populaire modellen van Apple. Het tekort zou naar verwachting volgend jaar kunnen worden goedgemaakt.