Belgacom verloor 70.000 voetballiefhebbers doordat het niet langer beschikt over de exclusieve uitzendrechten voor het Belgische eersteklassevoetbal. Dat verlies heeft een impact van 6,6 miljoen euro op de omzet en het operationele resultaat van de telecomoperator. Belgacom verloor de uitzendrechten voor de drie belangrijkste wedstrijden per speeldag aan concurrent Telenet. Sindsdien stapten 8.100 van de 70.000 voetbal kijkende Belgacomklanten op. Als gevolg daarvan zegden veel van die klanten vaak ook hun telefoon- en internetverbinding bij Belgacom op.

Ook de beslissing om de overige wedstrijden gratis aan te bieden, had financiële gevolgen voor Belgacom. Dat alles "verlaagde de opbrengsten tot hiertoe met 6,6 miljoen euro, met een vergelijkbare impact op de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van de Groep", luidt het in een persbericht.

Maar volgens Belgacom is het voetbal gerelateerde klantenverlies "onder controle". Het kreeg er tijdens het derde kwartaal bijvoorbeeld 52.000 Belgacom tv-klanten bij. Bovendien werd de kaap gerond van 1 miljoen packs. Het gaat daarbij om klanten die zich abonneren op minstens twee producten van Belgacom tegelijkertijd.

Belgacom zag de omzet tijdens het derde kwartaal 2011 met bijna 3 procent dalen tot 1,6 miljard euro. De ebitda daalde met 3,6 procent tot 471 miljoen euro, terwijl de nettowinst stabiel bleef op 195 miljoen euro.

De groep stelt vrijdag ook haar jaarprognoses neerwaarts bij. Ze verwacht dat de omzet zal dalen met ongeveer 3 procent, meer dan tot nu toe voorspeld. De ebitda zou wel hoger afklokken dan verwacht, tot een daling "tussen 3 en 4 procent".

EBU Wat de Enterprise Business Unit-divisie betreft, worden de cijfers beïnvloed door de overname van Eudasys en de verkoop van Telindus Spanje. De opbrengsten op jaarbasis stegen wel met 0,3 procent, maar Eudasys kon het omzetverlies van Telindus Spanje slechts gedeeltelijk opvangen, waardoor de totale omzet van de divisie met 3,1 procent daalde.

De afdeling BICS blijft achteruit gaan wat omzet betreft(-3,4%). Belgacom oppert wel dat de druk op de cijfers afnam dankzij de stijgende dollar.

Belgacom verloor 70.000 voetballiefhebbers doordat het niet langer beschikt over de exclusieve uitzendrechten voor het Belgische eersteklassevoetbal. Dat verlies heeft een impact van 6,6 miljoen euro op de omzet en het operationele resultaat van de telecomoperator. Belgacom verloor de uitzendrechten voor de drie belangrijkste wedstrijden per speeldag aan concurrent Telenet. Sindsdien stapten 8.100 van de 70.000 voetbal kijkende Belgacomklanten op. Als gevolg daarvan zegden veel van die klanten vaak ook hun telefoon- en internetverbinding bij Belgacom op. Ook de beslissing om de overige wedstrijden gratis aan te bieden, had financiële gevolgen voor Belgacom. Dat alles "verlaagde de opbrengsten tot hiertoe met 6,6 miljoen euro, met een vergelijkbare impact op de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van de Groep", luidt het in een persbericht. Maar volgens Belgacom is het voetbal gerelateerde klantenverlies "onder controle". Het kreeg er tijdens het derde kwartaal bijvoorbeeld 52.000 Belgacom tv-klanten bij. Bovendien werd de kaap gerond van 1 miljoen packs. Het gaat daarbij om klanten die zich abonneren op minstens twee producten van Belgacom tegelijkertijd. Belgacom zag de omzet tijdens het derde kwartaal 2011 met bijna 3 procent dalen tot 1,6 miljard euro. De ebitda daalde met 3,6 procent tot 471 miljoen euro, terwijl de nettowinst stabiel bleef op 195 miljoen euro. De groep stelt vrijdag ook haar jaarprognoses neerwaarts bij. Ze verwacht dat de omzet zal dalen met ongeveer 3 procent, meer dan tot nu toe voorspeld. De ebitda zou wel hoger afklokken dan verwacht, tot een daling "tussen 3 en 4 procent". EBU Wat de Enterprise Business Unit-divisie betreft, worden de cijfers beïnvloed door de overname van Eudasys en de verkoop van Telindus Spanje. De opbrengsten op jaarbasis stegen wel met 0,3 procent, maar Eudasys kon het omzetverlies van Telindus Spanje slechts gedeeltelijk opvangen, waardoor de totale omzet van de divisie met 3,1 procent daalde. De afdeling BICS blijft achteruit gaan wat omzet betreft(-3,4%). Belgacom oppert wel dat de druk op de cijfers afnam dankzij de stijgende dollar.