Oculus Rift, een van de grotere makers van virtual reality headsets, moet met schaamrood op de wangen toegeven dat een vergetelheid zijn toestellen een dag onbruikbaar maakte. Een niet-verlengd certificaat ligt aan de oorzaak van de panne.

Zoals dat gaat, werden de problemen eerst vastgesteld op het forum Reddit, waar gebruikers hun ongenoegen kwamen uiten. De oorzaak lijkt te liggen bij het bedrijf Oculus Rift, dat niet op tijd een certificaat voor het toestel heeft bijgewerkt. Als gevolg daarvan kon de gelijknamige headset niet worden opgestart.

Het probleem is ondertussen wel grotendeels verholpen. Oculus Rift heeft een patch met een nieuw certificaat uitgebracht op zijn ondersteuningspagina.

Oculus Rift, een van de grotere makers van virtual reality headsets, moet met schaamrood op de wangen toegeven dat een vergetelheid zijn toestellen een dag onbruikbaar maakte. Een niet-verlengd certificaat ligt aan de oorzaak van de panne. Zoals dat gaat, werden de problemen eerst vastgesteld op het forum Reddit, waar gebruikers hun ongenoegen kwamen uiten. De oorzaak lijkt te liggen bij het bedrijf Oculus Rift, dat niet op tijd een certificaat voor het toestel heeft bijgewerkt. Als gevolg daarvan kon de gelijknamige headset niet worden opgestart. Het probleem is ondertussen wel grotendeels verholpen. Oculus Rift heeft een patch met een nieuw certificaat uitgebracht op zijn ondersteuningspagina.