De kaartenapp Nokia Here biedt mapjes (Here Maps), turn-by-turn-navigatie (Here Drive) en een gids voor het openbaar vervoer. Maar de grootste vernieuwing is de implementatie van augmented reality, en meer bepaald de eigen LiveSight-technologie.

Hoe dit werkt? Ben je in een onbekende omgeving, dan helpt deze functie je bij je zoektocht naar bars, restaurants, winkels, musea of hotels. Als je met de camera van je smartphone om je heen filmt, komt er een extra laagje met digitale informatie over de nabijgelegen hotspots op je scherm tevoorschijn.

Aan de hand van die informatie kan je zien hoe ver elke hotspot van je huidige positie verwijderd is, en krijg je toegang tot openingsuren, contactgegevens en recensies van de bestemmingen. Met de Place Tag-functie kan je deze digitale informatie zelfs vastleggen op foto.

In de toekomst moet de LiveSight-technologie het ook mogelijk maken om je auto terug te vinden op een drukbezette parking, of om je vrienden te lokaliseren op een drukbevolkte openbare plaats.

Nokia Here staat standaard geïnstalleerd op Lumia-smartphones, en wordt weldra ook voor bezitters van andere Windows Phones toegankelijk. Ook het Firefox OS-besturingssysteem van Mozilla krijgt deze toepassing ter beschikking.

De kaartenapp Nokia Here biedt mapjes (Here Maps), turn-by-turn-navigatie (Here Drive) en een gids voor het openbaar vervoer. Maar de grootste vernieuwing is de implementatie van augmented reality, en meer bepaald de eigen LiveSight-technologie. Hoe dit werkt? Ben je in een onbekende omgeving, dan helpt deze functie je bij je zoektocht naar bars, restaurants, winkels, musea of hotels. Als je met de camera van je smartphone om je heen filmt, komt er een extra laagje met digitale informatie over de nabijgelegen hotspots op je scherm tevoorschijn. Aan de hand van die informatie kan je zien hoe ver elke hotspot van je huidige positie verwijderd is, en krijg je toegang tot openingsuren, contactgegevens en recensies van de bestemmingen. Met de Place Tag-functie kan je deze digitale informatie zelfs vastleggen op foto. In de toekomst moet de LiveSight-technologie het ook mogelijk maken om je auto terug te vinden op een drukbezette parking, of om je vrienden te lokaliseren op een drukbevolkte openbare plaats. Nokia Here staat standaard geïnstalleerd op Lumia-smartphones, en wordt weldra ook voor bezitters van andere Windows Phones toegankelijk. Ook het Firefox OS-besturingssysteem van Mozilla krijgt deze toepassing ter beschikking.