De online databank Premiezoeker is een mooi voorbeeld van hoe informatie vanuit verschillende overheidsdiensten wordt samengebracht zodat burgers op een vrij eenvoudige manier via één poort toegang krijgen tot al die informatie. De nieuwe versie van de al succesvolle site biedt nog meer mogelijkheden.

Voor particulieren is de opvallendste nieuwigheid dat je via de site een lijst kan opvragen met de beschikbare premies die voor jou interessant kunnen zijn. Je krijgt dan een e-mail met informatie over de voorwaarden en de attesten die de aannemer moet bezorgen, links naar de aanvraagformulieren, enzovoort. In veel gevallen zijn die online aanvraagformulieren al gedeeltelijk ingevuld en tonen ze alleen nog invulvelden die voor de aanvrager van belang zijn.

Nieuw is ook dat de Premiezoeker nu ook functies biedt voor de bouwsector en lokale besturen. Aannemers en andere bedrijven kunnen een lijst van de steunmaatregelen waarop hun klanten aanspraak maken, toevoegen aan hun offerte. Zij kunnen daarbij meteen ook vermelden dat zij de vereiste attesten voor het kunnen indienen van een aanvraag kunnen meesturen met de factuur. Lokale besturen kunnen de voor hen relevante databases rechtstreeks vanuit premiezoeker downloaden en op hun eigen website hergebruiken. Dat bespaart enorm veel werk in het up to date houden van overzichten van steunmaatregelen.

De online databank Premiezoeker is een mooi voorbeeld van hoe informatie vanuit verschillende overheidsdiensten wordt samengebracht zodat burgers op een vrij eenvoudige manier via één poort toegang krijgen tot al die informatie. De nieuwe versie van de al succesvolle site biedt nog meer mogelijkheden. Voor particulieren is de opvallendste nieuwigheid dat je via de site een lijst kan opvragen met de beschikbare premies die voor jou interessant kunnen zijn. Je krijgt dan een e-mail met informatie over de voorwaarden en de attesten die de aannemer moet bezorgen, links naar de aanvraagformulieren, enzovoort. In veel gevallen zijn die online aanvraagformulieren al gedeeltelijk ingevuld en tonen ze alleen nog invulvelden die voor de aanvrager van belang zijn. Nieuw is ook dat de Premiezoeker nu ook functies biedt voor de bouwsector en lokale besturen. Aannemers en andere bedrijven kunnen een lijst van de steunmaatregelen waarop hun klanten aanspraak maken, toevoegen aan hun offerte. Zij kunnen daarbij meteen ook vermelden dat zij de vereiste attesten voor het kunnen indienen van een aanvraag kunnen meesturen met de factuur. Lokale besturen kunnen de voor hen relevante databases rechtstreeks vanuit premiezoeker downloaden en op hun eigen website hergebruiken. Dat bespaart enorm veel werk in het up to date houden van overzichten van steunmaatregelen.