Het bedrijf bouwde een besturingssysteem dat zich aanpast aan het type apparaat waarop het geïnstalleerd staat. Zo zal Windows 10 er op een tablet bijvoorbeeld automatisch voor zorgen dat gebruik kan worden gemaakt van het aanraakscherm. Op de pc of laptop is sprake van de traditionele en bij veel mensen bekendere bureaubladweergave.

Verder komt zoals verwacht de startknop weer terug, net als het startmenu, en lanceert Microsoft de functie Task View. Met die functie kunnen gebruikers makkelijker van programma wisselen. Ook kan met Windows 10 bedrijfs- en persoonlijke data gesplitst worden.

Windows 10 komt in 2015 uit. Beleggers leken niet heel erg onder de indruk van de presentatie van Microsoft, het aandeel noteerde een min van 0,8 procent. (Belga/KVDA)

Het bedrijf bouwde een besturingssysteem dat zich aanpast aan het type apparaat waarop het geïnstalleerd staat. Zo zal Windows 10 er op een tablet bijvoorbeeld automatisch voor zorgen dat gebruik kan worden gemaakt van het aanraakscherm. Op de pc of laptop is sprake van de traditionele en bij veel mensen bekendere bureaubladweergave. Verder komt zoals verwacht de startknop weer terug, net als het startmenu, en lanceert Microsoft de functie Task View. Met die functie kunnen gebruikers makkelijker van programma wisselen. Ook kan met Windows 10 bedrijfs- en persoonlijke data gesplitst worden. Windows 10 komt in 2015 uit. Beleggers leken niet heel erg onder de indruk van de presentatie van Microsoft, het aandeel noteerde een min van 0,8 procent. (Belga/KVDA)