De Amerikaanse webgigant Amazon.com blijft zoeken naar nieuwe afzetproducten. Naast boeken en cd's kun je in de Verenigde Staten nu ook...verse groenten en fruit bestellen. Het gaat wel nog maar om een proefproject met een select clubje klanten in een voorstad van Seattle.

Klanten kunnen op [Amazon Fresh] groenten, fruit, vlees en melk bestellen die een dag later aan huis geleverd worden. Toch begeeft Amazon zich hiermee niet helemaal op onbekend terrein. Sinds vorig jaar kunnen Amerikaanse klanten ook al verzorgings- en gezondheidsproducten online aanschaffen en in de jaren '90 koesterde Amazon al de droom om een online kruidenier te worden. Het investeerde toen in Homegrocer.com, maar het project flopte omdat de investeringen in broodnodige infrastructuur zoals opslagplaatsen en voldoende bestelwagens te groot bleken. Woordvoerder Craig Berman zegt dat Amazon uit zijn fouten geleerd heeft: "We beginnen nu met een kleinschalige testfase. We zullen het systeem evalueren en pas nadien bepalen wat onze eventuele volgende stappen zijn."

De Amerikaanse webgigant Amazon.com blijft zoeken naar nieuwe afzetproducten. Naast boeken en cd's kun je in de Verenigde Staten nu ook...verse groenten en fruit bestellen. Het gaat wel nog maar om een proefproject met een select clubje klanten in een voorstad van Seattle. Klanten kunnen op [Amazon Fresh] groenten, fruit, vlees en melk bestellen die een dag later aan huis geleverd worden. Toch begeeft Amazon zich hiermee niet helemaal op onbekend terrein. Sinds vorig jaar kunnen Amerikaanse klanten ook al verzorgings- en gezondheidsproducten online aanschaffen en in de jaren '90 koesterde Amazon al de droom om een online kruidenier te worden. Het investeerde toen in Homegrocer.com, maar het project flopte omdat de investeringen in broodnodige infrastructuur zoals opslagplaatsen en voldoende bestelwagens te groot bleken. Woordvoerder Craig Berman zegt dat Amazon uit zijn fouten geleerd heeft: "We beginnen nu met een kleinschalige testfase. We zullen het systeem evalueren en pas nadien bepalen wat onze eventuele volgende stappen zijn."