Pierre Masai, it-directeur bij Toyota Motor Europe, wordt vanaf 1 januari 2011 Vice President Information Systems.

Masai zal in die functie alle Europese ict-activiteiten leiden. Hij heeft al een lange carrière achter de rug in de automobielsector, onder meer als it-directeur bij het toenmalige Volkswagen Brussel en als cio van Europcar en ACR Logistics.

Masai zal rapporteren aan Ludo Vandervelden, die zich de voorbije twee jaar op accounting en finance heeft geconcentreerd. Vanaf 2011 krijgt Vandervelden opnieuw it onder zijn bevoegdheid als Senior Vice President Accounting & Finance, Information Systems & Legal.

Planning is volgens Ludo Vandervelden de grote uitdaging van de automobielindustrie vandaag. "We moeten de procesketen nog verder doortrekken", zegt hij. "Aan klantzijde denk ik daarbij aan sociale media, aan leverancierskant is er nog veel ruimte voor betere samenwerking."

2011 wordt belangrijk voor Toyota. Na de terugroepacties van het voorbije jaar zal het merk een brandingcampagne voeren die sterk op kwaliteit, veiligheid en innovatie inspeelt. Er komen nog meer it-componenten in de wagen, wat in Europa extra it-activiteiten met zich meebrengt. Voor de Europese markt gebeurt dat grotendeels in Zaventem, waar Toyota over een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum beschikt met 740 medewerkers.

Pierre Masai, it-directeur bij Toyota Motor Europe, wordt vanaf 1 januari 2011 Vice President Information Systems. Masai zal in die functie alle Europese ict-activiteiten leiden. Hij heeft al een lange carrière achter de rug in de automobielsector, onder meer als it-directeur bij het toenmalige Volkswagen Brussel en als cio van Europcar en ACR Logistics. Masai zal rapporteren aan Ludo Vandervelden, die zich de voorbije twee jaar op accounting en finance heeft geconcentreerd. Vanaf 2011 krijgt Vandervelden opnieuw it onder zijn bevoegdheid als Senior Vice President Accounting & Finance, Information Systems & Legal. Planning is volgens Ludo Vandervelden de grote uitdaging van de automobielindustrie vandaag. "We moeten de procesketen nog verder doortrekken", zegt hij. "Aan klantzijde denk ik daarbij aan sociale media, aan leverancierskant is er nog veel ruimte voor betere samenwerking." 2011 wordt belangrijk voor Toyota. Na de terugroepacties van het voorbije jaar zal het merk een brandingcampagne voeren die sterk op kwaliteit, veiligheid en innovatie inspeelt. Er komen nog meer it-componenten in de wagen, wat in Europa extra it-activiteiten met zich meebrengt. Voor de Europese markt gebeurt dat grotendeels in Zaventem, waar Toyota over een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum beschikt met 740 medewerkers.