Webreus Google zegt dat zijn zoekmotor tegenwoordig "versere" resultaten mogelijk maakt door een betere indexering van de websites, die meer rekening houdt met de actualiteit.

De aanpassing - de invoering van het 'Caffeine'-webindexeringssysteem dat vorig jaar werd op punt gezet - heeft volgens Google een invloed op 35 procent van de zoekopdrachten. "Zoekresultaten zijn als warme koekjes recht uit de oven of een verfrissend stuk fruit op een zomerdag: het is beter wanneer het vers is", aldus Google-verantwoordelijke Amit Singhal op de blog van Google.

"Als ik een zoekopdracht uitvoer over de Olympische Spelen, is het waarschijnlijk dat ik informatie wil over de volgende Spelen en niet over die van 1900", zegt Singhal. Toch is het tegelijk belangrijk dat bepaalde zoekopdrachten 'tijdlozer' zijn (vb. naar een goed recept). Volgens Singhal is het zoekalgoritme zo ontworpen dat het 'beseft' wanneer actualiteit een grotere rol speelt.

Webreus Google zegt dat zijn zoekmotor tegenwoordig "versere" resultaten mogelijk maakt door een betere indexering van de websites, die meer rekening houdt met de actualiteit. De aanpassing - de invoering van het 'Caffeine'-webindexeringssysteem dat vorig jaar werd op punt gezet - heeft volgens Google een invloed op 35 procent van de zoekopdrachten. "Zoekresultaten zijn als warme koekjes recht uit de oven of een verfrissend stuk fruit op een zomerdag: het is beter wanneer het vers is", aldus Google-verantwoordelijke Amit Singhal op de blog van Google. "Als ik een zoekopdracht uitvoer over de Olympische Spelen, is het waarschijnlijk dat ik informatie wil over de volgende Spelen en niet over die van 1900", zegt Singhal. Toch is het tegelijk belangrijk dat bepaalde zoekopdrachten 'tijdlozer' zijn (vb. naar een goed recept). Volgens Singhal is het zoekalgoritme zo ontworpen dat het 'beseft' wanneer actualiteit een grotere rol speelt.