Mogelijk is de nieuwe Apple iPad niet voor april, maar pas voor juni.

Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van een analyse van investeringsconsultant Yuanta Securities. Dat zegt dat Apple vertraging opgelopen heeft door een flessenhals in de productie bij fabrikant Hon Hai Precision. Daardoor zou de lancering van de tweede versie van Apple's tablet pas voor juni zijn. Apple wilde geen commentaar kwijt over de kwestie.

Omdat er in april en mei enkele Android 3.0-tablet gelanceerd worden, zou het Android-kamp kunnen profiteren van een lichte voorsprong, klinkt het. Ook zouden de verwachte verkoopscijfers van de nieuwe iPad dan naar beneden moeten worden bijgesteld, van 30,6 miljoen stuks dit jaar naar 23 miljoen.

De nieuwe versie van de iPad zou, aldus Amerikaanse media, dunner en lichter zijn, meer geheugencapaciteit bevatten en snellere chips gebruiken. Het toestel zou ook een camera bevatten.

Mogelijk is de nieuwe Apple iPad niet voor april, maar pas voor juni.Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van een analyse van investeringsconsultant Yuanta Securities. Dat zegt dat Apple vertraging opgelopen heeft door een flessenhals in de productie bij fabrikant Hon Hai Precision. Daardoor zou de lancering van de tweede versie van Apple's tablet pas voor juni zijn. Apple wilde geen commentaar kwijt over de kwestie. Omdat er in april en mei enkele Android 3.0-tablet gelanceerd worden, zou het Android-kamp kunnen profiteren van een lichte voorsprong, klinkt het. Ook zouden de verwachte verkoopscijfers van de nieuwe iPad dan naar beneden moeten worden bijgesteld, van 30,6 miljoen stuks dit jaar naar 23 miljoen. De nieuwe versie van de iPad zou, aldus Amerikaanse media, dunner en lichter zijn, meer geheugencapaciteit bevatten en snellere chips gebruiken. Het toestel zou ook een camera bevatten.