Wat krijg je voor 7900 euro? Om te beginnen een luxueus, met de hand gemaakt bakje van titanium en leer. Het is weliswaar nogal aan de dikke (12,8 mm) en zware (181 gram) kant, maar alla, dat hoort er wellicht bij als je luxe wil.

Minder tot de verbeelding spreekt het inwendige van de Ti. Een dual core-processor op 1,7 megahertz, 1 gigabyte werkgeheugen, 64 gigabyte aan opslagruimte en een 8 megapixel-camera zijn niet slecht, maar ook absoluut niks om over naar huis te schrijven.

Maar dat naar Android-maatstaven zeer bescheiden 3,7 inch-scherm? Nu zelfs de iPhone naar 4 inch gegaan is, is dat wel heel mager. De nieuwste versie van Android krijg je niet eens mee. De Ti draait op het Android 4.0 Ice Cream Sandwich, niet op 4.1 of 4.2 Jelly Bean. 4G heeft hij evenmin. Niet dat je sterft zonder, maar voor zo'n prijskaartje zou een LTE-radio wel het minste zijn wat men je kan voorschotelen.

Je kan weliswaar naar Vertu's Concierge Service bellen, waar een levende persoon je assisteert bij het vinden van een restaurant of een vakantiebestemming, maar daar gebruiken normale mensen natuurlijk al jaren een app voor.

De Ti van 7900 dollar is overigens lang niet eens de duurste. Het topmodel, met 18-karaats rood goud, kost nog duizenden euro's meer.

In ieder geval kan je voor de prijs van één Vertu Ti vlot een dozijn iPhone 5's of Galaxy S3's kopen. Tenzij je een complete technologieanalfabeet bent, lijkt de keuze snel gemaakt.

Mocht u toch geïnteresseerd zijn: Vertu heeft Belgische verkooppunten in Antwerpen en Brussel.

Wat krijg je voor 7900 euro? Om te beginnen een luxueus, met de hand gemaakt bakje van titanium en leer. Het is weliswaar nogal aan de dikke (12,8 mm) en zware (181 gram) kant, maar alla, dat hoort er wellicht bij als je luxe wil. Minder tot de verbeelding spreekt het inwendige van de Ti. Een dual core-processor op 1,7 megahertz, 1 gigabyte werkgeheugen, 64 gigabyte aan opslagruimte en een 8 megapixel-camera zijn niet slecht, maar ook absoluut niks om over naar huis te schrijven. Maar dat naar Android-maatstaven zeer bescheiden 3,7 inch-scherm? Nu zelfs de iPhone naar 4 inch gegaan is, is dat wel heel mager. De nieuwste versie van Android krijg je niet eens mee. De Ti draait op het Android 4.0 Ice Cream Sandwich, niet op 4.1 of 4.2 Jelly Bean. 4G heeft hij evenmin. Niet dat je sterft zonder, maar voor zo'n prijskaartje zou een LTE-radio wel het minste zijn wat men je kan voorschotelen. Je kan weliswaar naar Vertu's Concierge Service bellen, waar een levende persoon je assisteert bij het vinden van een restaurant of een vakantiebestemming, maar daar gebruiken normale mensen natuurlijk al jaren een app voor. De Ti van 7900 dollar is overigens lang niet eens de duurste. Het topmodel, met 18-karaats rood goud, kost nog duizenden euro's meer. In ieder geval kan je voor de prijs van één Vertu Ti vlot een dozijn iPhone 5's of Galaxy S3's kopen. Tenzij je een complete technologieanalfabeet bent, lijkt de keuze snel gemaakt. Mocht u toch geïnteresseerd zijn: Vertu heeft Belgische verkooppunten in Antwerpen en Brussel.