Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) vindt dat de nodige voorzichtigheid geboden is bij uitspraken over de toekomst van Belgacom. Ze wijst er daarbij op dat Belgacom een beursgenoteerd bedrijf is.

Vervotte reageert daarmee op uitspraken van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Die had dinsdag tijdens een debat verklaard dat Belgacom volgens hem in 2015 een puur private telecomspeler zal zijn.

Voogdijminister Vervotte benadrukt dat toekomstige keuzes het belang van de onderneming, haar klanten, werknemers en aandeelhouders moeten dienen. "De beschikbaarheid van betaalbare en kwalitatief hoogstaande telecommunicatiediensten voor burgers en bedrijven, de duurzame toekomst van het bedrijf en de tewerkstelling staan hierbij voorop", luidt het.

Daarnaast is een moderne telecommunicatie-infrastructuur volgens de CD&V-minister een belangrijke troef voor het concurrentievermogen van de economie en de ontwikkeling van de kenniseconomie in het bijzonder. "Daarom moet de overheid zorgen voor een transparant, stabiel en evenwichtig regelgevend kader en zich gedragen als verantwoordelijke aandeelhouder", meent ze.

Voorts wijst Vervotte erop dat de staatsparticipatie in Belgacom vandaag een gunstig effect heeft op de staatsbegroting en dat het behoud van Belgacoms beslissingcentrum in België, de werkgelegenheid en de creatie van toegevoegde waarde in een sector gericht op innovatie kan versterken.

Bron: Belga

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) vindt dat de nodige voorzichtigheid geboden is bij uitspraken over de toekomst van Belgacom. Ze wijst er daarbij op dat Belgacom een beursgenoteerd bedrijf is. Vervotte reageert daarmee op uitspraken van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Die had dinsdag tijdens een debat verklaard dat Belgacom volgens hem in 2015 een puur private telecomspeler zal zijn. Voogdijminister Vervotte benadrukt dat toekomstige keuzes het belang van de onderneming, haar klanten, werknemers en aandeelhouders moeten dienen. "De beschikbaarheid van betaalbare en kwalitatief hoogstaande telecommunicatiediensten voor burgers en bedrijven, de duurzame toekomst van het bedrijf en de tewerkstelling staan hierbij voorop", luidt het. Daarnaast is een moderne telecommunicatie-infrastructuur volgens de CD&V-minister een belangrijke troef voor het concurrentievermogen van de economie en de ontwikkeling van de kenniseconomie in het bijzonder. "Daarom moet de overheid zorgen voor een transparant, stabiel en evenwichtig regelgevend kader en zich gedragen als verantwoordelijke aandeelhouder", meent ze. Voorts wijst Vervotte erop dat de staatsparticipatie in Belgacom vandaag een gunstig effect heeft op de staatsbegroting en dat het behoud van Belgacoms beslissingcentrum in België, de werkgelegenheid en de creatie van toegevoegde waarde in een sector gericht op innovatie kan versterken. Bron: Belga