Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte vindt het onbegrijpelijk dat Belgacom-topman Didier Bellens zijn vertrouwelinge Concetta Fagard opnieuw heeft benoemd, ondanks een negatief advies van de raad van bestuur.

Vrijdag raakte bekend dat Bellens Fagard opnieuw in dienst neemt. Fagard moest Belgacom voor de zomer verlaten na een vete met de communicatiedirecteur van het telecombedrijf. Maar ze wilde terug aan de slag bij Belgacom. Het benoemings- en bezoldigingscomité van de raad van bestuur zette het licht op rood, omdat een herbenoeming het bedrijf te veel zou schaden. Maar dat njet legde topman Bellens naast zich neer. Hij kondigde vrijdag aan dat hij Fagard opnieuw in dienst genomen had als "executive advisor to the CEO".

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte noemde de herbenoeming dit weekend onbegrijpelijk. De voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom bevestigde dat de raad van bestuur het benoemingsdossier opnieuw zal openen. Ze wil wachten tot deze procedure is afgerond voor een beslissing te nemen over eventuele sancties tegen Belgacom-baas.

Bron: Belga

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte vindt het onbegrijpelijk dat Belgacom-topman Didier Bellens zijn vertrouwelinge Concetta Fagard opnieuw heeft benoemd, ondanks een negatief advies van de raad van bestuur. Vrijdag raakte bekend dat Bellens Fagard opnieuw in dienst neemt. Fagard moest Belgacom voor de zomer verlaten na een vete met de communicatiedirecteur van het telecombedrijf. Maar ze wilde terug aan de slag bij Belgacom. Het benoemings- en bezoldigingscomité van de raad van bestuur zette het licht op rood, omdat een herbenoeming het bedrijf te veel zou schaden. Maar dat njet legde topman Bellens naast zich neer. Hij kondigde vrijdag aan dat hij Fagard opnieuw in dienst genomen had als "executive advisor to the CEO". Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte noemde de herbenoeming dit weekend onbegrijpelijk. De voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom bevestigde dat de raad van bestuur het benoemingsdossier opnieuw zal openen. Ze wil wachten tot deze procedure is afgerond voor een beslissing te nemen over eventuele sancties tegen Belgacom-baas. Bron: Belga