De Nederlander Ben Verwaayen ziet de rol van ceo bij Alcatel-Lucent niet zitten. Dat staat te lezen in de Wall Street Journal.

Ben Verwaayen werd als de belangrijkste kandidaat getipt voor de rol van ceo bij Alcatel-Lucent. Hij zou er Pat Russo moeten vervangen die samen met voorzitter Serge Tchurck recent de wacht werd opgezegd. Russo blijft wel aan tot eind dit jaar en komt trouwens begin september als gastspreker naar het Broadband World Forum in Brussel.

Ben Verwaayen past nu voor de topjob. Hij leek geknipt omdat hij destijds de nummer twee was bij Lucent en vervolgens na KPN ook de operatorkant als zijn broekzak kent. Verwaayen was tot voor kort de ceo van het Britse BT. Headhunter Kom/Ferry International moet nu op zoek naar een nieuwe naam. De Wall Street Journal duidt er drie aan.

Het gaat onder andere om Thierry Breton, de gewezen ceo van France Telecom en de man die Bull uit het failliet trok. Breton is vandaag professor aan de universiteit van Harvard. Verder in de lijst vinden we Philippe Germond, de huidige ceo van Atos Origin en Stephen Burke, de coo van de Amerikaanse kabeloperator Comcast.

De Nederlander Ben Verwaayen ziet de rol van ceo bij Alcatel-Lucent niet zitten. Dat staat te lezen in de Wall Street Journal. Ben Verwaayen werd als de belangrijkste kandidaat getipt voor de rol van ceo bij Alcatel-Lucent. Hij zou er Pat Russo moeten vervangen die samen met voorzitter Serge Tchurck recent de wacht werd opgezegd. Russo blijft wel aan tot eind dit jaar en komt trouwens begin september als gastspreker naar het Broadband World Forum in Brussel. Ben Verwaayen past nu voor de topjob. Hij leek geknipt omdat hij destijds de nummer twee was bij Lucent en vervolgens na KPN ook de operatorkant als zijn broekzak kent. Verwaayen was tot voor kort de ceo van het Britse BT. Headhunter Kom/Ferry International moet nu op zoek naar een nieuwe naam. De Wall Street Journal duidt er drie aan. Het gaat onder andere om Thierry Breton, de gewezen ceo van France Telecom en de man die Bull uit het failliet trok. Breton is vandaag professor aan de universiteit van Harvard. Verder in de lijst vinden we Philippe Germond, de huidige ceo van Atos Origin en Stephen Burke, de coo van de Amerikaanse kabeloperator Comcast.