Dat schrijft Samuel Gibbs van The Guardian.

Facebook gebruikt namelijk allemaal trucs waardoor de app op de achtergrond blijft draaien. Ook al gebruik je het sociale netwerk dus niet actief, alsnog wordt je telefoon er door bezet. Vorig jaar kwam dit al aan het licht, maar het was nog niet duidelijk hoeveel dat op iOS zou schelen. Bij Android was dit al wel eerder duidelijk: daar scheelt het zo'n 20 procent op de batterijduur.

Om de batterijwinst van zijn iPhone te testen wanneer Gibbs de Facebook-app verwijderde, checkte hij een week lang om 22.30 uur de resterende batterijlading terwijl de app nog geinstalleerd was. Vervolgens gooide hij de app weg en keek opnieuw een week lang wat de resterende batterijlading was op datzelfde tijdstip. Om te zorgen dat metingen zo correct mogelijke verliepen, liet hij de iPhone iedere nacht tot 7.30 uur opladen en gebruikte hij de iPhone op een normale manier.

Na het verwijderen van de Facebook-app gebruikte hij Facebook in zijn mobiele browser. De Messenger-app van Facebook liet hij gewoon op het toestel staan.

De meting is niet verlopen onder ultieme testomstandigheden, maar om te voorkomen dat alles enkel op zijn ervaringen gebasseerd zou zijn, vroeg hij een aantal mensen om hetzelfde te doen. Die kwamen vervolgens op ongeveer hetzelfde resultaat uit.

Dat schrijft Samuel Gibbs van The Guardian.Facebook gebruikt namelijk allemaal trucs waardoor de app op de achtergrond blijft draaien. Ook al gebruik je het sociale netwerk dus niet actief, alsnog wordt je telefoon er door bezet. Vorig jaar kwam dit al aan het licht, maar het was nog niet duidelijk hoeveel dat op iOS zou schelen. Bij Android was dit al wel eerder duidelijk: daar scheelt het zo'n 20 procent op de batterijduur.Om de batterijwinst van zijn iPhone te testen wanneer Gibbs de Facebook-app verwijderde, checkte hij een week lang om 22.30 uur de resterende batterijlading terwijl de app nog geinstalleerd was. Vervolgens gooide hij de app weg en keek opnieuw een week lang wat de resterende batterijlading was op datzelfde tijdstip. Om te zorgen dat metingen zo correct mogelijke verliepen, liet hij de iPhone iedere nacht tot 7.30 uur opladen en gebruikte hij de iPhone op een normale manier.Na het verwijderen van de Facebook-app gebruikte hij Facebook in zijn mobiele browser. De Messenger-app van Facebook liet hij gewoon op het toestel staan. De meting is niet verlopen onder ultieme testomstandigheden, maar om te voorkomen dat alles enkel op zijn ervaringen gebasseerd zou zijn, vroeg hij een aantal mensen om hetzelfde te doen. Die kwamen vervolgens op ongeveer hetzelfde resultaat uit.