Systemat Luxemburg heeft het MEQ 2009-contract, voor de levering van notebooks en andere mobiele apparatuur, in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie.

Het raamcontract is goed voor 32,5 miljoen euro over 4 jaar. Zo'n 8 miljoen euro per jaar, dat is ongeveer 6,5 procent van de jaaromzet van Systemat.

De toestellen zijn bedoeld voor zowat alle Europese instellingen, dus niet alleen in Brussel en Luxemburg, maar ook pakweg Dublin, Ispra of Straatsburg. De Europese Commissie verwacht bijna de helft van de totale som voor z'n rekening te nemen. In totaal schat het directoraat-generaal dat er ongeveer 29.000 notebooks (alle mogelijke types: workstations, netbooks, tablets, ...) zullen worden besteld in die 4 jaar, naast ruim 7000 pda's (de Commissie noemt de HTC P3470 en de HTC Touch Pro), zo'n 800 barcodelezers (van Unitech en CipherLab) en 600 draagbare videoprojectors. Over welk merk van notebooks het gaat, wilde Systemat niets kwijt.

Binnen het contract zijn ook alle nodige diensten begrepen: niet alleen logistieke maar ook technische ondersteuning en onderhoud. Een belangrijke rol is daar, aldus Systemat, weggelegd voor het Technical Integration Center in Jumet. Alle toestellen passeren langs dat centrum, waar ze worden geconfigureerd en gemerkt voor levering aan de Europese instellingen.

Systemat Luxemburg heeft het MEQ 2009-contract, voor de levering van notebooks en andere mobiele apparatuur, in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie. Het raamcontract is goed voor 32,5 miljoen euro over 4 jaar. Zo'n 8 miljoen euro per jaar, dat is ongeveer 6,5 procent van de jaaromzet van Systemat. De toestellen zijn bedoeld voor zowat alle Europese instellingen, dus niet alleen in Brussel en Luxemburg, maar ook pakweg Dublin, Ispra of Straatsburg. De Europese Commissie verwacht bijna de helft van de totale som voor z'n rekening te nemen. In totaal schat het directoraat-generaal dat er ongeveer 29.000 notebooks (alle mogelijke types: workstations, netbooks, tablets, ...) zullen worden besteld in die 4 jaar, naast ruim 7000 pda's (de Commissie noemt de HTC P3470 en de HTC Touch Pro), zo'n 800 barcodelezers (van Unitech en CipherLab) en 600 draagbare videoprojectors. Over welk merk van notebooks het gaat, wilde Systemat niets kwijt. Binnen het contract zijn ook alle nodige diensten begrepen: niet alleen logistieke maar ook technische ondersteuning en onderhoud. Een belangrijke rol is daar, aldus Systemat, weggelegd voor het Technical Integration Center in Jumet. Alle toestellen passeren langs dat centrum, waar ze worden geconfigureerd en gemerkt voor levering aan de Europese instellingen.