De drone is gemaakt door 3D-printbedrijf Stratasys en Aurora Flight Sciences, een producent van onbemande vliegtuigen. Het toestel heeft een spanbreedte van 3 meter en komt voor 80 procent uit een 3D-printer. Alleen de straalmotor, elektrotechniek en het landingsgestel zijn apart gemaakt. Het vliegtuigje weegt slechts 15 kilo en haalt met zijn straalmotor snelheden tot 240 kilometer per uur.

De drone is in een jaar ontwikkeld en in een maand gebouwd. De makers van het vliegtuig willen laten zien hoe snel je een dergelijk vliegtuig met de huidige technologie kan ontwikkelen. Het bouwproces kostte de makers de eerste keer een maand, maar dit zou de volgende keer in 2 tot 3 weken moeten kunnen.

Door de manier van bouwen werden kosten sterk verminderd en volgens de ontwikkelaars werd er op bouw en design de helft van de tijd bespaard.

Het gaat (voor zover bekend) om het snelste 3D-geprinte onbemande vliegtuig ter wereld.

De drone is gemaakt door 3D-printbedrijf Stratasys en Aurora Flight Sciences, een producent van onbemande vliegtuigen. Het toestel heeft een spanbreedte van 3 meter en komt voor 80 procent uit een 3D-printer. Alleen de straalmotor, elektrotechniek en het landingsgestel zijn apart gemaakt. Het vliegtuigje weegt slechts 15 kilo en haalt met zijn straalmotor snelheden tot 240 kilometer per uur. De drone is in een jaar ontwikkeld en in een maand gebouwd. De makers van het vliegtuig willen laten zien hoe snel je een dergelijk vliegtuig met de huidige technologie kan ontwikkelen. Het bouwproces kostte de makers de eerste keer een maand, maar dit zou de volgende keer in 2 tot 3 weken moeten kunnen.Door de manier van bouwen werden kosten sterk verminderd en volgens de ontwikkelaars werd er op bouw en design de helft van de tijd bespaard. Het gaat (voor zover bekend) om het snelste 3D-geprinte onbemande vliegtuig ter wereld.