Dat besloten ze bij SquareTrade uit te proberen. Ze hebben een aantal martelwerktuigen voor smartphones gebouwd, zodat ze de verschillende toestellen aan gelijkaardige tests kunnen onderwerpen.

Zowel de Samsung Galaxy S7 als de S7 Edge zouden aan de 'IP68 rating' moeten voldoen, gaf de fabrikant mee. En dat blijkt ook te kloppen. Ze kunnen precies 30 minuten op 1,5 meter onderwater blijven, maar geen minuut langer dan dat. Toen ze bovengehaald werden waren ze dan ook nog intact, maar de audio was wel volledig verstoord - wat nog steeds goed nieuws is voor wanneer u per ongeluk met de smartphone in uw zak het zwembad induikt.

Breekbaarder dan de iPhone

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus kregen 'bendgate' over zich heen toen ze in 2014 gelanceerd werden. De smartphones zouden te snel doorbuigen en de 6S en 6S Plus kregen sterker aluminium mee.

Maar voor de S7 en S7 Edge zou de term opnieuw van stal gehaald kunnen worden, want beiden doorstonden de test niet. Ze scoorden ook slechter op de val test, waarbij de hoek van het scherm het te verduren kreeg.

(WK)

Dat besloten ze bij SquareTrade uit te proberen. Ze hebben een aantal martelwerktuigen voor smartphones gebouwd, zodat ze de verschillende toestellen aan gelijkaardige tests kunnen onderwerpen. Zowel de Samsung Galaxy S7 als de S7 Edge zouden aan de 'IP68 rating' moeten voldoen, gaf de fabrikant mee. En dat blijkt ook te kloppen. Ze kunnen precies 30 minuten op 1,5 meter onderwater blijven, maar geen minuut langer dan dat. Toen ze bovengehaald werden waren ze dan ook nog intact, maar de audio was wel volledig verstoord - wat nog steeds goed nieuws is voor wanneer u per ongeluk met de smartphone in uw zak het zwembad induikt.Breekbaarder dan de iPhoneDe iPhone 6 en iPhone 6 Plus kregen 'bendgate' over zich heen toen ze in 2014 gelanceerd werden. De smartphones zouden te snel doorbuigen en de 6S en 6S Plus kregen sterker aluminium mee.Maar voor de S7 en S7 Edge zou de term opnieuw van stal gehaald kunnen worden, want beiden doorstonden de test niet. Ze scoorden ook slechter op de val test, waarbij de hoek van het scherm het te verduren kreeg.(WK)