AsapSCIENCE, een YouTube-kanaal dat wekelijks wetenschappelijke verklaringen geeft over een breed spectrum aan onderwerpen, buigt zich in een filmpje van 3 minuten over de mogelijkheden van 3D-printing.

De video maakt duidelijk wat deze technologie kan betekenen voor de industriële wereld en voor consumenten.

Maaltijden printen

Zo zouden gebruikers in de toekomst aan de iPhone-assistent Siri kunnen vragen om een maaltijd naar smaak te laten afdrukken, of kan men in de medische wereld hele organen op maat van de patiënt gaan printen.

Het zal nog wel een tijdje duren alvorens we allemaal een 3D-printer in huis hebben staan, concludeert AsapSCIENCE, maar tegen die tijd zal de wereld een heel andere plaats zijn.

AsapSCIENCE, een YouTube-kanaal dat wekelijks wetenschappelijke verklaringen geeft over een breed spectrum aan onderwerpen, buigt zich in een filmpje van 3 minuten over de mogelijkheden van 3D-printing. De video maakt duidelijk wat deze technologie kan betekenen voor de industriële wereld en voor consumenten. Maaltijden printen Zo zouden gebruikers in de toekomst aan de iPhone-assistent Siri kunnen vragen om een maaltijd naar smaak te laten afdrukken, of kan men in de medische wereld hele organen op maat van de patiënt gaan printen. Het zal nog wel een tijdje duren alvorens we allemaal een 3D-printer in huis hebben staan, concludeert AsapSCIENCE, maar tegen die tijd zal de wereld een heel andere plaats zijn.