De nieuwe studio van de Amerikaanse nieuwszender Fox werd in New York voorgesteld. Het oogt allemaal zeer futuristisch. Dankzij gigantische tablets en een wandvullende twitterlijn moeten journalisten continue in staat zijn op te volgen wat er in de wereld gebeurt.

In een promotiefilmpje stelt Shepard Smith de nieuwe studio voor. Als een heuse verkoper wandelt hij tussen de schermen en toont de uiteenlopende mogelijkheden.

Kijkpatronen zijn veranderd "De verandering was nodig, want de nieuwsconsument en zijn kijkpatronen zijn veranderd", vertelt adjunct-chef Nieuws Jay Wallace.

Hoe de gigantische schermen zullen bijdragen tot betere journalistiek en 'waarheidsvinding', zoals de Fox-journalisten beweren, zal nog moeten blijken. (AVE)

De nieuwe studio van de Amerikaanse nieuwszender Fox werd in New York voorgesteld. Het oogt allemaal zeer futuristisch. Dankzij gigantische tablets en een wandvullende twitterlijn moeten journalisten continue in staat zijn op te volgen wat er in de wereld gebeurt. In een promotiefilmpje stelt Shepard Smith de nieuwe studio voor. Als een heuse verkoper wandelt hij tussen de schermen en toont de uiteenlopende mogelijkheden. Kijkpatronen zijn veranderd "De verandering was nodig, want de nieuwsconsument en zijn kijkpatronen zijn veranderd", vertelt adjunct-chef Nieuws Jay Wallace. Hoe de gigantische schermen zullen bijdragen tot betere journalistiek en 'waarheidsvinding', zoals de Fox-journalisten beweren, zal nog moeten blijken. (AVE)