Zapata is bekend van het bedrijf Flyboard, dat hij oprichtte. Onder die noemer brengt het bedrijf al langer hoverboards die op waterkracht werken op de markt, maar vorige maand zagen we voor het eerst zijn eerste echte hoverboard.

Dit weekend verbrak hij met daarmee het lange afstandsrecord voor vliegen met een hoverboard. Voor de Zuid-Franse kust van Sausset-les-Pins vloog hij 2.225 meter, bijna tien keer verder dan het vorige officiele Guinness-record van 275,9 meter. Dat record werd vorig jaar door een Canadees met twee drones onder zijn voeten gevestigd.

Het hoverboard van Zapata zou 150 kilometer per uur kunnen vliegen en een hoogte van drie kilometer kunnen halen. Hij werkt met drie turbo-straalmotoren met ieder 250 pk. Door de kerosine in zijn rugzak is het nu mogelijk om tien minuten te vliegen.

Zapata is bekend van het bedrijf Flyboard, dat hij oprichtte. Onder die noemer brengt het bedrijf al langer hoverboards die op waterkracht werken op de markt, maar vorige maand zagen we voor het eerst zijn eerste echte hoverboard. Dit weekend verbrak hij met daarmee het lange afstandsrecord voor vliegen met een hoverboard. Voor de Zuid-Franse kust van Sausset-les-Pins vloog hij 2.225 meter, bijna tien keer verder dan het vorige officiele Guinness-record van 275,9 meter. Dat record werd vorig jaar door een Canadees met twee drones onder zijn voeten gevestigd.Het hoverboard van Zapata zou 150 kilometer per uur kunnen vliegen en een hoogte van drie kilometer kunnen halen. Hij werkt met drie turbo-straalmotoren met ieder 250 pk. Door de kerosine in zijn rugzak is het nu mogelijk om tien minuten te vliegen.