Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd om kleine objecten met behulp van ultrasone geluidsgolven te verplaatsen in drie dimensies.

Ultrasone geluidsgolven zijn geluiden waarvan de frequentie te hoog is om te kunnen worden waargenomen door het menselijk oor. Het was wetenschappers eerder al gelukt om op die manier minuscule objecten op te tillen en zelfs in twee dimensies te laten bewegen. Drie Japanse wetenschappers - Yoichi Ochiai, Takayuki Hoshi en Jun Rekimoto - zijn er nu in geslaagd om hetzelfde te doen in drie dimensies. Ze hebben daarvoor ultrasone geluidsgolven door twee reeksen luidsprekers gejaagd die gericht waren op een centraal punt.

Bekijk de video met meer uitleg:

Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd om kleine objecten met behulp van ultrasone geluidsgolven te verplaatsen in drie dimensies. Ultrasone geluidsgolven zijn geluiden waarvan de frequentie te hoog is om te kunnen worden waargenomen door het menselijk oor. Het was wetenschappers eerder al gelukt om op die manier minuscule objecten op te tillen en zelfs in twee dimensies te laten bewegen. Drie Japanse wetenschappers - Yoichi Ochiai, Takayuki Hoshi en Jun Rekimoto - zijn er nu in geslaagd om hetzelfde te doen in drie dimensies. Ze hebben daarvoor ultrasone geluidsgolven door twee reeksen luidsprekers gejaagd die gericht waren op een centraal punt. Bekijk de video met meer uitleg: