De door Google overgenomen robotmaker Boston Dynamics heeft een filmpje online gezet waarin de ATLAS-robot genaamd Ian zich aan een scène uit The Karate Kid waagt.

De robot is zo'n twee meter lang en 150 kilogram zwaar. Echt snel blijkt hij nog niet te zijn, maar de kraanvogeltechniek uit The Karate Kid is hij wel al meester.

ATLAS is ontworpen om in de toekomst losgelaten te worden in gebieden die voor mensen moeilijk toegankelijk zijn, zoals rampplekken, schrijft Bright.nl.

Bekijk hieronder het robotfilmpje en de Karate Kid-scène waarop het gebaseerd is.

De door Google overgenomen robotmaker Boston Dynamics heeft een filmpje online gezet waarin de ATLAS-robot genaamd Ian zich aan een scène uit The Karate Kid waagt.De robot is zo'n twee meter lang en 150 kilogram zwaar. Echt snel blijkt hij nog niet te zijn, maar de kraanvogeltechniek uit The Karate Kid is hij wel al meester.ATLAS is ontworpen om in de toekomst losgelaten te worden in gebieden die voor mensen moeilijk toegankelijk zijn, zoals rampplekken, schrijft Bright.nl.Bekijk hieronder het robotfilmpje en de Karate Kid-scène waarop het gebaseerd is.