Na Google Earth en Google Mars is er nu ook 'Google-Melkweg'. Met de browsertoepassing '100.000 Stars' kan je de nabijgelegen sterren verkennen zonder ooit van je stoel af te komen.

'100.000 Stars' is een zogenaamd Google Chrome Experiment. Het werd in elkaar gestoken door een stel Google-ingenieurs die ook een zwak hebben voor de ruimtevaart. Voor de interactieve sterrenkaart gebruikten ze onder andere beelden en informatie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa en haar Europese tegenhanger ESA.

Op een soundtrack van Sam Hulick, de man die ook de muziek maakte voor de 'Mass Effect'-videogames, vlieg je door ons eigen deel van de Melkweg - de 100.000 sterren die ons omringen, zeg maar. Met een paar simpele muisklikken kan je het hele sterrenstelsel manipuleren. Over heel wat nabijgelegen sterren is er een hoop informatie beschikbaar.

De toepassing werkt voorlopig alleen op Chrome, de gratis te downloaden browser van Google. Gelukkig is er ook een YouTube-video beschikbaar die een en ander aanschouwelijk maakte. (TV)

Na Google Earth en Google Mars is er nu ook 'Google-Melkweg'. Met de browsertoepassing '100.000 Stars' kan je de nabijgelegen sterren verkennen zonder ooit van je stoel af te komen.'100.000 Stars' is een zogenaamd Google Chrome Experiment. Het werd in elkaar gestoken door een stel Google-ingenieurs die ook een zwak hebben voor de ruimtevaart. Voor de interactieve sterrenkaart gebruikten ze onder andere beelden en informatie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa en haar Europese tegenhanger ESA. Op een soundtrack van Sam Hulick, de man die ook de muziek maakte voor de 'Mass Effect'-videogames, vlieg je door ons eigen deel van de Melkweg - de 100.000 sterren die ons omringen, zeg maar. Met een paar simpele muisklikken kan je het hele sterrenstelsel manipuleren. Over heel wat nabijgelegen sterren is er een hoop informatie beschikbaar. De toepassing werkt voorlopig alleen op Chrome, de gratis te downloaden browser van Google. Gelukkig is er ook een YouTube-video beschikbaar die een en ander aanschouwelijk maakte. (TV)