De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft Valkyrie ontwikkeld: een mensachtige robot die 1,90 meter groot is en 125 kilo weegt. Het magazine van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), een vereniging van onder meer ingenieurs, wetenschappers en informatici, mocht de robot als eerste in actie zien.

Volgens IEEE Spectrum heeft de 'superhero robot' ledematen die vervangbaar en inwisselbaar zijn - de rechterarm kan ook gebruikt worden als linkerarm, en omgekeerd. De armen hebben menselijke gewrichten, de handen drie vingers en een duim. In de voeten zitten zes sensoren die Valkyrie vrijer kunnen doen bewegen. Zijn bewegingen worden daarnaast aangestuurd door camera's die onder meer ingebouwd zitten in het hoofd, de buik, de onderarmen, de knieën en de voeten. De batterij van de robot zou al na een uur leeglopen, maar kan in enkele minuten tijd vervangen worden door een nieuwe.

Hoewel Valkyrie op dit moment nog bediend wordt door mensen, moet hij op termijn in staat zijn gevaarlijke menselijke taken - bijvoorbeeld bij rampen - autonoom over te nemen.
Valkyrie neemt binnen enkele weken deel aan een robotwedstrijd van DARPA, een onderdeel van het Amerikaans ministerie van Defensie dat militaire technologie ontwikkelt. Deze wedstrijd bekroont de robot die de mens het best zou kunnen helpen of vervangen in noodsituaties.

Deze robot is een uitgebreidere versie van NASA's Robonaut, die een paar jaar geleden ontwikkeld werd.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft Valkyrie ontwikkeld: een mensachtige robot die 1,90 meter groot is en 125 kilo weegt. Het magazine van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), een vereniging van onder meer ingenieurs, wetenschappers en informatici, mocht de robot als eerste in actie zien. Volgens IEEE Spectrum heeft de 'superhero robot' ledematen die vervangbaar en inwisselbaar zijn - de rechterarm kan ook gebruikt worden als linkerarm, en omgekeerd. De armen hebben menselijke gewrichten, de handen drie vingers en een duim. In de voeten zitten zes sensoren die Valkyrie vrijer kunnen doen bewegen. Zijn bewegingen worden daarnaast aangestuurd door camera's die onder meer ingebouwd zitten in het hoofd, de buik, de onderarmen, de knieën en de voeten. De batterij van de robot zou al na een uur leeglopen, maar kan in enkele minuten tijd vervangen worden door een nieuwe. Hoewel Valkyrie op dit moment nog bediend wordt door mensen, moet hij op termijn in staat zijn gevaarlijke menselijke taken - bijvoorbeeld bij rampen - autonoom over te nemen. Valkyrie neemt binnen enkele weken deel aan een robotwedstrijd van DARPA, een onderdeel van het Amerikaans ministerie van Defensie dat militaire technologie ontwikkelt. Deze wedstrijd bekroont de robot die de mens het best zou kunnen helpen of vervangen in noodsituaties. Deze robot is een uitgebreidere versie van NASA's Robonaut, die een paar jaar geleden ontwikkeld werd.