De hacker kraakte zowel de website van de gemeente Zottegem als die van de Russische visumbalie, en slaagde erin tot bij de privégegevens van burgers te geraken. Hij toonde hiermee aan dat er maar twee minuten nodig zijn om in te breken in computers van overheden en privégegevens van burgers te stelen.

Het gemeentebestuur van Zottegem reageert verbaasd. "Het is bijzonder schrikken om te zien dat iemand toegang heeft gekregen tot onze website", zegt burgemeester Jenne De Poter. "Wij hebben ondertussen al die paswoorden en inloggevens weggehaald van onze server en zijn op zoek naar het lek. We gaan het beveiligingsniveau van onze website verhogen."

De stad Zottegem gaat een klacht tegen onbekenden indienen. De Russische visumbalie geeft de informatie door aan de ICT-dienst. (Belga/MI)

De hacker kraakte zowel de website van de gemeente Zottegem als die van de Russische visumbalie, en slaagde erin tot bij de privégegevens van burgers te geraken. Hij toonde hiermee aan dat er maar twee minuten nodig zijn om in te breken in computers van overheden en privégegevens van burgers te stelen. Het gemeentebestuur van Zottegem reageert verbaasd. "Het is bijzonder schrikken om te zien dat iemand toegang heeft gekregen tot onze website", zegt burgemeester Jenne De Poter. "Wij hebben ondertussen al die paswoorden en inloggevens weggehaald van onze server en zijn op zoek naar het lek. We gaan het beveiligingsniveau van onze website verhogen." De stad Zottegem gaat een klacht tegen onbekenden indienen. De Russische visumbalie geeft de informatie door aan de ICT-dienst. (Belga/MI)