Deze week bracht Apple iOS 8.1 uit, een update van het mobiele besturingssysteem met de NFC-betaaldienst Apple Pay voor de iPhone 6 en 6 Plus als voornaamste nieuwe feature.

Op papier kunnen op dit moment enkel Amerikanen met een iPhone van de zesde generatie de betaaldienst gebruiken, maar een YouTube-filmpje van TechSmartt laat zien dat dit ook buiten de VS - in dit geval vanuit Canada - werkt. Dat komt modat NFC een globaal ondersteunde technologie is, aldus TechSmartt.

Hiervoor heb je, naast een iPhone 6 of 6 Plus, echter wel een creditcard nodig van een Amerikaanse bank die met Apple samenwerkt voor Apple Pay. Het is wellicht niet overal ter wereld een garantie op succes, maar het valt wel te proberen.

Bekijk de video hier:

Deze week bracht Apple iOS 8.1 uit, een update van het mobiele besturingssysteem met de NFC-betaaldienst Apple Pay voor de iPhone 6 en 6 Plus als voornaamste nieuwe feature. Op papier kunnen op dit moment enkel Amerikanen met een iPhone van de zesde generatie de betaaldienst gebruiken, maar een YouTube-filmpje van TechSmartt laat zien dat dit ook buiten de VS - in dit geval vanuit Canada - werkt. Dat komt modat NFC een globaal ondersteunde technologie is, aldus TechSmartt.Hiervoor heb je, naast een iPhone 6 of 6 Plus, echter wel een creditcard nodig van een Amerikaanse bank die met Apple samenwerkt voor Apple Pay. Het is wellicht niet overal ter wereld een garantie op succes, maar het valt wel te proberen.Bekijk de video hier: