Een hoverboard kent u wellicht als een plank met wieltjes aan beide kanten die veel mensen met kerstmis kregen. Maar zo'n board heeft niets met zweven te maken. Franky Zapata komt nu met een echt hoverboard, waarmee hij al een testvlucht maakte.

Veel weten we nog niet van het hoverboard, maar hij lijkt te werken met een turbinemotor en een rugzak vol met brandstof. Volgens Zapata kan hij er 10 minuten mee vliegen met een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Hij zou er hoogtes van 3 kilometer mee kunnen halen, al komt hij niet tot beiden in de testvlucht.

(WK)

Een hoverboard kent u wellicht als een plank met wieltjes aan beide kanten die veel mensen met kerstmis kregen. Maar zo'n board heeft niets met zweven te maken. Franky Zapata komt nu met een echt hoverboard, waarmee hij al een testvlucht maakte.Veel weten we nog niet van het hoverboard, maar hij lijkt te werken met een turbinemotor en een rugzak vol met brandstof. Volgens Zapata kan hij er 10 minuten mee vliegen met een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Hij zou er hoogtes van 3 kilometer mee kunnen halen, al komt hij niet tot beiden in de testvlucht.(WK)