De komiek besteedde er een groot deel van zijn laatste uitzending van Last Week Tonight aan en nam het op voor Apple. Hij benadrukte dat techbedrijven het al zeer moeilijk hebben met het voorblijven van hackers, want iOS 8 - de voorlaatste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple - is al makkelijk te kraken. Wanneer het bedrijf moet helpen bij het kraken van iPhones, wordt de software helemaal onveilig.

Oliver nam het overigens eerder ook al op voor privacy. Hij reisde naar Rusland om met Edward Snowden te praten over de NSA en het belang van een eigen omgeving.

(WK)

De komiek besteedde er een groot deel van zijn laatste uitzending van Last Week Tonight aan en nam het op voor Apple. Hij benadrukte dat techbedrijven het al zeer moeilijk hebben met het voorblijven van hackers, want iOS 8 - de voorlaatste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple - is al makkelijk te kraken. Wanneer het bedrijf moet helpen bij het kraken van iPhones, wordt de software helemaal onveilig.Oliver nam het overigens eerder ook al op voor privacy. Hij reisde naar Rusland om met Edward Snowden te praten over de NSA en het belang van een eigen omgeving.(WK)