Mensen die heel vroeg in de ochtend een vlucht naar het buitenland moeten halen, kunnen gerust een stevige kop koffie gebruiken.

Om deze reizigers op hun wenken te bedienen, heeft Douwe Egberts in een Zuid-Afrikaanse luchthaven een nieuw soort koffieautomaat geïnstalleerd. Die bevat geen gleufje voor munten of keuzeknoppen, maar schenkt gratis koffie aan geeuwende voorbijgangers.

Aan de hand van gezichtsherkenningstechnologie merkt de Douwe Egberts-automaat wanneer je gaapt. Al ruim 200 mensen hebben een tas koffie gekregen door voor de automaat te staan geeuwen.

Mensen die heel vroeg in de ochtend een vlucht naar het buitenland moeten halen, kunnen gerust een stevige kop koffie gebruiken. Om deze reizigers op hun wenken te bedienen, heeft Douwe Egberts in een Zuid-Afrikaanse luchthaven een nieuw soort koffieautomaat geïnstalleerd. Die bevat geen gleufje voor munten of keuzeknoppen, maar schenkt gratis koffie aan geeuwende voorbijgangers. Aan de hand van gezichtsherkenningstechnologie merkt de Douwe Egberts-automaat wanneer je gaapt. Al ruim 200 mensen hebben een tas koffie gekregen door voor de automaat te staan geeuwen.