Een Canadees die zich 'ThreeD Ukelele' noemt, heeft een spin-off gemaakt van 'The Liberator', het 3D-geprinte wapen waarmee de Amerikaanse student Cody Wilson een tijdje geleden voor ophef zorgde, omdat het grotendeels vervaardigd is uit kunststof en zo amper opgespoord kan worden door metaaldetectors. Bovendien gooide Wilson de handleiding voor het vuurwapen online, wat plots iedereen (ook criminelen en terroristen) in staat stelde zelf een pistool te produceren middels een 3D-printer.

'The Grizzly', de wat grotere Canadese variant, is een .22-kaliber geweer waarvan de onderdelen geproduceerd werden aan de hand van een Stratasys Dimension 1200es 3D-printer. Op een nagel voor de slagpin na, is ook dit wapen volledig van plastic.

ThreeD Ukelele heeft 'The Grizzly' succesvol afgevuurd, maar de loop is daarbij wel gespleten. De Canadees vuurde het wapen dan ook niet af vanuit zijn hand, maar bevestigde het aan een tafel en haalde de trekker over met een touwtje.

Een Canadees die zich 'ThreeD Ukelele' noemt, heeft een spin-off gemaakt van 'The Liberator', het 3D-geprinte wapen waarmee de Amerikaanse student Cody Wilson een tijdje geleden voor ophef zorgde, omdat het grotendeels vervaardigd is uit kunststof en zo amper opgespoord kan worden door metaaldetectors. Bovendien gooide Wilson de handleiding voor het vuurwapen online, wat plots iedereen (ook criminelen en terroristen) in staat stelde zelf een pistool te produceren middels een 3D-printer. 'The Grizzly', de wat grotere Canadese variant, is een .22-kaliber geweer waarvan de onderdelen geproduceerd werden aan de hand van een Stratasys Dimension 1200es 3D-printer. Op een nagel voor de slagpin na, is ook dit wapen volledig van plastic. ThreeD Ukelele heeft 'The Grizzly' succesvol afgevuurd, maar de loop is daarbij wel gespleten. De Canadees vuurde het wapen dan ook niet af vanuit zijn hand, maar bevestigde het aan een tafel en haalde de trekker over met een touwtje.