In onderstaande video, die NASA op Youtube heeft geplaatst, zien we de NASA-robot in slow motion danspassen maken. Het bijzondere daaraan is natuurlijk, dat de bewegingen menselijk beginnen te lijken. De robot heeft er zo te zien geen moeite mee als het zwaartepunt behoorlijk ver uit het middelpunt komt te liggen.

Maar de NASA is nog lang niet tevreden. De robot die het ontwikkelt moet in de toekomst met mensen mee op ruimtemissie. Dat impliceert dat de robot moet kunnen werken met tools en zich verplaatsen in voertuigen die voor mensen zijn ontworpen. Daarvoor moet de 'Strijdgodin' nog eens tuk handiger gaan bewegen. Want, zoals Amerikaanse experts het uitdrukken: 'You cannot walk the moon if you cannot do the moonwalk'.

NASA heeft daartoe het MIT en de Northeastern university elk een Valkyrie ter beschikking gesteld, met een onderzoeksbudget van 250.000 dollar, om de vaardigheden van de robot op dit vlak te vergroten.

In onderstaande video, die NASA op Youtube heeft geplaatst, zien we de NASA-robot in slow motion danspassen maken. Het bijzondere daaraan is natuurlijk, dat de bewegingen menselijk beginnen te lijken. De robot heeft er zo te zien geen moeite mee als het zwaartepunt behoorlijk ver uit het middelpunt komt te liggen.Maar de NASA is nog lang niet tevreden. De robot die het ontwikkelt moet in de toekomst met mensen mee op ruimtemissie. Dat impliceert dat de robot moet kunnen werken met tools en zich verplaatsen in voertuigen die voor mensen zijn ontworpen. Daarvoor moet de 'Strijdgodin' nog eens tuk handiger gaan bewegen. Want, zoals Amerikaanse experts het uitdrukken: 'You cannot walk the moon if you cannot do the moonwalk'.NASA heeft daartoe het MIT en de Northeastern university elk een Valkyrie ter beschikking gesteld, met een onderzoeksbudget van 250.000 dollar, om de vaardigheden van de robot op dit vlak te vergroten.