Een groepje van vijf Amerikaanse vrienden besloot twee jaar geleden in Arizona om een weerballon met twee camera's en een smartphone de stratosfeer in te sturen om filmpjes en foto's te maken van de aarde. Helaas ging er iets mis waardoor de ballon knapte en de locatiebepaling niet langer werkte. Hierdoor raakten de vrienden de ballon kwijt toen hij ter aarde stortte.

Tot een paar maanden geleden. Toen kregen ze een telefoontje van een wandelaar, ze had de camera's en telefoon tachtig kilometer verder in de woestijn gevonden. De beelden van de ballon die tot dertig kilometer was gestegen, waren eindelijk terug te zien. (WK)

Een groepje van vijf Amerikaanse vrienden besloot twee jaar geleden in Arizona om een weerballon met twee camera's en een smartphone de stratosfeer in te sturen om filmpjes en foto's te maken van de aarde. Helaas ging er iets mis waardoor de ballon knapte en de locatiebepaling niet langer werkte. Hierdoor raakten de vrienden de ballon kwijt toen hij ter aarde stortte.Tot een paar maanden geleden. Toen kregen ze een telefoontje van een wandelaar, ze had de camera's en telefoon tachtig kilometer verder in de woestijn gevonden. De beelden van de ballon die tot dertig kilometer was gestegen, waren eindelijk terug te zien. (WK)