In veel dingen is de mens goed, maar in andere taken moeten we in robots onze meerdere erkennen. Een daarvan is het oplossen van een Rubik's kubus.

De eerste keer dat een robot sneller was dan de mens is nog maar van 2011 geleden. Toen zette de Cubestormer een recordtijd van 5,3 seconden neer. Vorig jaar werd dat nog verscherpt tot 3,25 seconden.

Maar de mens heeft sindsdien ook niet stilgezeten. Nog maar een paar weken geleden, op 22 november, werd het menselijk record door een 14-jarige jongen verscherpt tot 4,9 seconden. Maar de robots liggen na de laatste verscherping van het record alweer een straatlengte voor. De Amerikaanse student Zackary Gromko maakte er een die eencube oplost in 2,39 seconden.

En waarom je er nou een zou maken? "Gewoon, omdat het is wat ik leukst vind om te doen", zegt Gromko tegen Singularity HUB.

(WK)

In veel dingen is de mens goed, maar in andere taken moeten we in robots onze meerdere erkennen. Een daarvan is het oplossen van een Rubik's kubus. De eerste keer dat een robot sneller was dan de mens is nog maar van 2011 geleden. Toen zette de Cubestormer een recordtijd van 5,3 seconden neer. Vorig jaar werd dat nog verscherpt tot 3,25 seconden.Maar de mens heeft sindsdien ook niet stilgezeten. Nog maar een paar weken geleden, op 22 november, werd het menselijk record door een 14-jarige jongen verscherpt tot 4,9 seconden. Maar de robots liggen na de laatste verscherping van het record alweer een straatlengte voor. De Amerikaanse student Zackary Gromko maakte er een die eencube oplost in 2,39 seconden. En waarom je er nou een zou maken? "Gewoon, omdat het is wat ik leukst vind om te doen", zegt Gromko tegen Singularity HUB. (WK)