Ontwikkelaar Nick Lee maakte de eenvoudige redenering: de Apple Watch heeft een processor van 520 Mhz, 512 megabyte RAM en 8GB opslag. Dat is een veelvoud van de rekenkracht die pc's in de jaren negentig hadden dus in theorie moeten ze in staat zijn om software van toen aan te kunnen.

Dat blijkt ook in praktijk te kloppen. Onder meer door Windows 95 als app te verpakken lukte het Lee om het besturingssysteem te starten op het horloge. Al merkt hij wel op dat het door de emulatie ongeveer een uur duurt voor het systeem is opgestart. Ook zaken als door het startmenu gaan lijkt een eeuwigheid te duren.

Lee is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder wist hij al Mac OS 7.5.5 werkend te krijgen op het horloge van Apple. Wie hetzelfde wil proberen kan in zijn blogpost meer uitleg vinden. De code zelf is terug te vinden op Github.

Ontwikkelaar Nick Lee maakte de eenvoudige redenering: de Apple Watch heeft een processor van 520 Mhz, 512 megabyte RAM en 8GB opslag. Dat is een veelvoud van de rekenkracht die pc's in de jaren negentig hadden dus in theorie moeten ze in staat zijn om software van toen aan te kunnen.Dat blijkt ook in praktijk te kloppen. Onder meer door Windows 95 als app te verpakken lukte het Lee om het besturingssysteem te starten op het horloge. Al merkt hij wel op dat het door de emulatie ongeveer een uur duurt voor het systeem is opgestart. Ook zaken als door het startmenu gaan lijkt een eeuwigheid te duren.Lee is overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder wist hij al Mac OS 7.5.5 werkend te krijgen op het horloge van Apple. Wie hetzelfde wil proberen kan in zijn blogpost meer uitleg vinden. De code zelf is terug te vinden op Github.