Wat zal er gebeuren als ik met een computer en webcam het centrum van Amsterdam inloop? Dat vroeg Kyle McDonald zich af. Hij gebruikt hiervoor een neuraal netwerk. Dat is een computersysteem dat niet volledig zelfstandig kan denken (als bij kunstmatige intelligentie), maar wel verbanden kan leggen.

Op de video is te zien dat de computer mensen en voorwerpen kan herkennen in het centrum van Amsterdam. Hij doet dit heel snel, maar ook zeer wisselvallig. Hoewel de software fouten maakt en ze soms herstelt, worden veel elementen op de straat met goed omschreven. Het levert een demonstratie op van wat er tegenwoordig met beeldherkenning mogelijk is.

McDonald heeft een neuraal netwerk aangepast dat gecreëerd is door Stanford en Google, waardoor het live de webcamfeed kan analyseren.

Veel bedrijven zijn bezig met het verbeteren van neurale netwerken voor verschillende toepassingen. Het wordt onder andere gebruikt voor de herkenning van foto's. En Google probeert er bijvoorbeeld mee te voorspellen hoe je wilt antwoorden op een e-mail.

Wat zal er gebeuren als ik met een computer en webcam het centrum van Amsterdam inloop? Dat vroeg Kyle McDonald zich af. Hij gebruikt hiervoor een neuraal netwerk. Dat is een computersysteem dat niet volledig zelfstandig kan denken (als bij kunstmatige intelligentie), maar wel verbanden kan leggen. Op de video is te zien dat de computer mensen en voorwerpen kan herkennen in het centrum van Amsterdam. Hij doet dit heel snel, maar ook zeer wisselvallig. Hoewel de software fouten maakt en ze soms herstelt, worden veel elementen op de straat met goed omschreven. Het levert een demonstratie op van wat er tegenwoordig met beeldherkenning mogelijk is.McDonald heeft een neuraal netwerk aangepast dat gecreëerd is door Stanford en Google, waardoor het live de webcamfeed kan analyseren. Veel bedrijven zijn bezig met het verbeteren van neurale netwerken voor verschillende toepassingen. Het wordt onder andere gebruikt voor de herkenning van foto's. En Google probeert er bijvoorbeeld mee te voorspellen hoe je wilt antwoorden op een e-mail.