Met het TeleHuman 3D videoconferentiesysteem kunnen personen die zich op verschillende locaties bevinden met elkaar converseren alsof ze fysiek aanwezig zijn in dezelfde ruimte. De telepresentie-oplossing is ontwikkeld door Queen's University in Canada. Het TeleHuman systeem doet wat denken aan de - "Beam me up, Scotty!" - teleportatie uit Star Trek. Het 3D videoconferentiesysteem maakt het mogelijk een persoon levensgroot te tonen als hologramachtige verschijning in 3D.

TeleHuman maakt gebruik van bestaande componenten: een cilindervormig doorzichtig scherm, een 3D-projector, enkele Microsofts Kinect sensoren en een convexe spiegel. Het driedimensionale beeld is de volle 360 graden zichtbaar zodat je rond het in de cilinder geprojecteerde beeld van je gesprekspartner kan stappen.

Het onderzoeksteam ontwikkelde met dezelfde technologie ook de BodiPod. Hiermee kunnen studenten anatomische beelden in 3D onderzoeken via het cilindervormige scherm door middel van bewegings- en spraakcommando's.

Met het TeleHuman 3D videoconferentiesysteem kunnen personen die zich op verschillende locaties bevinden met elkaar converseren alsof ze fysiek aanwezig zijn in dezelfde ruimte. De telepresentie-oplossing is ontwikkeld door Queen's University in Canada. Het TeleHuman systeem doet wat denken aan de - "Beam me up, Scotty!" - teleportatie uit Star Trek. Het 3D videoconferentiesysteem maakt het mogelijk een persoon levensgroot te tonen als hologramachtige verschijning in 3D. TeleHuman maakt gebruik van bestaande componenten: een cilindervormig doorzichtig scherm, een 3D-projector, enkele Microsofts Kinect sensoren en een convexe spiegel. Het driedimensionale beeld is de volle 360 graden zichtbaar zodat je rond het in de cilinder geprojecteerde beeld van je gesprekspartner kan stappen. Het onderzoeksteam ontwikkelde met dezelfde technologie ook de BodiPod. Hiermee kunnen studenten anatomische beelden in 3D onderzoeken via het cilindervormige scherm door middel van bewegings- en spraakcommando's.