Vimeo-On-Demand is een soort van betaalmuur voor Vimeo Pro-abonnees. Zij kunnen een film 'huren' of 'kopen', waarbij ze betalen voor eenmalig gebruik of voor permanent gebruik.

De filmmaker - amateur dan wel professioneel regisseur - stelt zelf de prijs, die begint vanaf 0,99 dollar. Vimeo strijkt, na aftrek van de transactiekosten, 10 procent van de inkomsten op.
Vimeo heeft naar eigen zeggen 15 miljoen gebruikers, die maandelijks 93 miljoen video's bekijken.

YouTube
Ook de toonaangevende videosite YouTube is op zoek naar een betaalmodel. Gebruikers moeten binnenkort mogelijk 1 tot 5 dollar per maand neertellen om toegang te kunnen krijgen tot specifieke videokanalen, live-streams of videobibliotheken.

Vimeo-On-Demand is een soort van betaalmuur voor Vimeo Pro-abonnees. Zij kunnen een film 'huren' of 'kopen', waarbij ze betalen voor eenmalig gebruik of voor permanent gebruik. De filmmaker - amateur dan wel professioneel regisseur - stelt zelf de prijs, die begint vanaf 0,99 dollar. Vimeo strijkt, na aftrek van de transactiekosten, 10 procent van de inkomsten op. Vimeo heeft naar eigen zeggen 15 miljoen gebruikers, die maandelijks 93 miljoen video's bekijken. YouTube Ook de toonaangevende videosite YouTube is op zoek naar een betaalmodel. Gebruikers moeten binnenkort mogelijk 1 tot 5 dollar per maand neertellen om toegang te kunnen krijgen tot specifieke videokanalen, live-streams of videobibliotheken.