De streamingdienst Netflix - een soort Spotify voor video - biedt in de VS 10.000 langspeelfilms en 3000 tv-series aan, die voor 8 dollar per maand onbeperkt gestreamd kunnen worden.

Netflix heeft haast 30 miljoen betalende gebruikers in Amerika, en is nu op zoek naar buitenlandse afzetmarkten. Eind dit jaar komt de videoservice beschikbaar in ons land, schrijft de website voor de internetsector Bloovi.be, op basis van de vacatures die Netflix uitgeschreven heeft. Jo Caudron bevestigt dat Netflix de komende maanden naar België komt, maar zegt dat "Nederland en Frankrijk eerst aan de beurt komen". Dat vernam hij van "een bron die meewerkt aan de implementatie van Netflix in België".

Mits Netflix straks een ruim aanbod van (inter)nationale films en series kan aanbieden in ons land - wat niet zo voor de hand liggend is, aangezien de uitzendrechten vaak geografisch verspreid zitten -, en dit tegen een goeie prijs, dan kan het een serieuze concurrent worden voor de digitale videotheken van Telenet en Belgacom, die nu onze video-on-demand-markt domineren.

De streamingdienst Netflix - een soort Spotify voor video - biedt in de VS 10.000 langspeelfilms en 3000 tv-series aan, die voor 8 dollar per maand onbeperkt gestreamd kunnen worden. Netflix heeft haast 30 miljoen betalende gebruikers in Amerika, en is nu op zoek naar buitenlandse afzetmarkten. Eind dit jaar komt de videoservice beschikbaar in ons land, schrijft de website voor de internetsector Bloovi.be, op basis van de vacatures die Netflix uitgeschreven heeft. Jo Caudron bevestigt dat Netflix de komende maanden naar België komt, maar zegt dat "Nederland en Frankrijk eerst aan de beurt komen". Dat vernam hij van "een bron die meewerkt aan de implementatie van Netflix in België". Mits Netflix straks een ruim aanbod van (inter)nationale films en series kan aanbieden in ons land - wat niet zo voor de hand liggend is, aangezien de uitzendrechten vaak geografisch verspreid zitten -, en dit tegen een goeie prijs, dan kan het een serieuze concurrent worden voor de digitale videotheken van Telenet en Belgacom, die nu onze video-on-demand-markt domineren.