Er staan maar liefst 850.000 mobiele applicaties in de App Store van Apple. Toch zijn slechts vier apps - amper 0,0005 procent van het totale aanbod - verantwoordelijk voor bijna alle trafiek (82 procent) op iOS-apparaten, zo blijkt uit een onderzoek van Citrix.

Het gaat (in volgorde van verbruik) om de apps Safari, Facebook, Media Player en App Store. Op Facebook na allemaal Apple-apps die standaard geïnstalleerd staan op iOS-apparaten, dus.

Voor het overige zorgen de apps Instagram, Maps (Apple en Google), Tumblr, Twitter, Pinterest en eBay voor het meeste dataverkeer op iPhone, iPad en iPod touch.

Er staan maar liefst 850.000 mobiele applicaties in de App Store van Apple. Toch zijn slechts vier apps - amper 0,0005 procent van het totale aanbod - verantwoordelijk voor bijna alle trafiek (82 procent) op iOS-apparaten, zo blijkt uit een onderzoek van Citrix. Het gaat (in volgorde van verbruik) om de apps Safari, Facebook, Media Player en App Store. Op Facebook na allemaal Apple-apps die standaard geïnstalleerd staan op iOS-apparaten, dus. Voor het overige zorgen de apps Instagram, Maps (Apple en Google), Tumblr, Twitter, Pinterest en eBay voor het meeste dataverkeer op iPhone, iPad en iPod touch.